Саопштења

Најоштрија осуда скандалозног потеза недељника НИН

Градски одбор СНС Пожаревац најоштрије осуђује скандалозан потез недељника НИН, који својом насловном страном, коју је намеравао да објави, а која директно позива на физичку ликвидацију председника Србије Александра Вучића. Сматрамо да сраман чин недељника  који је у већем делу своје дуге историје био појам објективног извештавања, одсликава стање свести појединаца који не могу да прихвате чињеницу да у Србији постоји власт која ради у интересу народа и коју грађани Србије желе, а да такве појединце Србија са гнушањем одбацује. 

Покушај  објављивања такве насловне стране незабележен је чин у модерном демократском свету, чији је Србија постала равноправан и поштован члан, управо захваљујући политици коју води Александар Вучић. 

Срамно је и то што управо они који стоје иза овог чина тврде да у Србији не постоји слобода медија и изражавања. Да ли је то слобода медија и новинарска етика коју они заговарају? 

Сигурни да грађани Србије осуђују овакав варварски чин, овим путем обавештавамо творце истог да Србија нема намеру да се враћа у прошлост, већ је окренута својој будућности, своме развоју и подизању животног стандарда грађана. Србија се, од када је води Српска напредна странка и председник Александар Вучић, значајно променила и приближила развијеним државама Европе. Сви значајни политички чиниоци у свету сматрају нас фактором стабилности на Балкану и утолико је већа и улога медија, који се огледа у неговању објективног, професионалног и непристрасног извештавања, а не у претенциозном подизању тензија и узнемиравању јавности.  Надамо се и да овакве ситуације у Србији више неће догађати и да ће наша политичка сцена функционисати у оквирима нормалне и коректне политичке борбе, која за циљ има борбу за добробит грађана Србије, а не остваривања интереса и болесних жеља појединаца.