Најоштрија осуда срамне изјаве Весне Пешић

Градски одбор СНС Пожаревац најоштрије осуђује претње председнику Републике Србије и Српске напредне странке Александру Вучићу, упућене од стране Весне Пешић, некадашње председнице Грађанског савеза Србије.

Сматрамо да такве поруке не само да су срамне и недопустиве, већ представљају и кривично дело и позивамо надлежне државне органе да реагују.

Изјава Весне Пешић, у којој  се упире „цев у главу“ председнику Србије још један је од показатеља политике насиља и изазивања хаоса коју заговара део опозиције. Као такав, он заслужује и осуду читавог друштва, а сигурни смо и да грађани Србије не подржавају и никада неће подржати такву политику, већ желе да живе у уређеној и просперитетној држави.

Србија је демократска земља у којој свако има право да каже оно што мисли, али то никако не значи да има право да позива на насиље.  Она се из дана у дан све брже развија, а управо заслугом Александра Вучића у Србији огромна већина грађана гледа напред, ка бољој и просперитетнијој будућности, уместо да се осврће у прошлост, у којој је пре само седамнаест година убијен премијер. Сигурни смо да овакве и сличне претње упућене од стране дела опозиције не само да неће поколебати председника Александра Вучића, већ да му дати још више снаге, воље у одлучности да  води Србију сигурним путем напред.