Саопштење ГрО СНС Пожаревац

Градски одбор СНС Пожаревац даје пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу, који је у свом наступу на ванредној седници Савета безбедности УН бранио интересе Србије и српског народа на Косову и Метохији. Са Вучићем на челу Србија ће се свим силама борити да сачува своје виталне националне интересе и неће устукнути ни пред чијим притисцима. Сигурни смо да се боримо часно и поштено, да сачувамо оно што је наше и да истрајемо у тежњи да развијамо Србију. Настојимо да свугде имамо пријатеље, а не да се понашамо онако како то други желе и захтевају.

Са друге стране српска опозиција, убедљиво поражена на претходним изборима, вољом народа, срамним наступом пред Европским парламентом, настоји да сопственој земљи нанесе што више штете. Тражењем заустављања финансирања преојеката ЕУ у Србији јасно су показали да им интереси сопствене земље нису свети, већ да је једино што желе – преузимање власти у Србији, не бирајући средства. Након катастрофе коју су доживели на децембарским изборима, које су сами тражили, и уместо да прихвате вољу народа, по свом старом маниру служе се измишљотинама у које нико не верује.  Сигурни смо да ни политичари који су их пустили да изнесу своје захтеве не верују у то, већ њима Србија смета због тога што не жели да одустане од Косова и Метохије, што не намерава да уведе санкције Русији, и што се развија док њихове економије стагнирају. Правдајући се да је њихова мета председник Србије Александар Вучић, они наносе штету Србији, по систему – што горе за Србију, то боље за њих. Када не могу да победе на изборима, они желе да их неко са стране доведе на власт. Заборављају да је Србија увелико на европском путу, са њима или без њих.

Сигурни смо да им то неће проћи. Народ у Србији зна за кога је гласао. Народ у Србији зна да се на власт долази његовом вољом и никако другачије.

Живела Србија!

Живео Александар Вучић!