Вести

165 милиона за унапређење живота

Из Програма мера за унапређење живота на територији Града Пожаревца, предвиђено је да се асфалтира 38 улица, и за те намене опредељено је око 165 милиона динара.
До сада је урађено 17 улица, радови су у току на шест локација. Асфалтирање у Барској улици у Пожаревцу почеће за неколико дана. Јавне набавке за још 10 локација расписане су 15. јула. Почетак радова се очекује у првој половини овог месеца а завршетак ових инвестиција треба да буде до почетка грејне сезоне.
Асфалтирало се у самом Пожаревцу али и на територији Градске општине Костолац и по сеоским месним заједницама.
Неке од већих инвестиција у Пожаревцу које су завршене су Хиландарска улица у вредности од 8.242.000 динара дужине 640 метара, Стевана Сремца вредности 3.440.000, дужине 300 метара и улица Владимира Назора чија је вредност износила 2.172.000 динара.
У Градској општини Костолац урађено је игралиште испред Спортске хале чија је вредност 2.190.000 динара, а у току су радови  и у Индустријској улици у вредности од 4.791.000 динара. Када је Костолац у питању, тренутно се ради паткинг, на тргу Братства и Јединства. За ову намену издвојена су средства у вредности од 2.311.000 динара.
По сеоским месним заједницама урађене су улице у Кленовнку, Острову, Братинцу, Касидолу, Трњану, Дрмну, Брадарцу, Маљуревцу, Брежану, Дубравици и у насељу Баре. Извођачи радова су ПЗП Пожаревац и Неимар пут Салаковац.
Очекује се почетак радова и следећим улицама у Пожаревцу, а то су: Виктора Игоа, Братства и Јединства, Максима Горког, Кобасова, Кадињача, Словенска и Новосадска.
Поред наведеног, радиће се и асфалтирање и израда тротоара у Шумадијској улици у Пожаревцу, вредности 25 милиона динара. То ће уједно бити и највећа инвестиција, а уређење ове улице почеће након завршетка замене азбестно цементних цеви које изводи пожаревачки водовод.
Једна од већих инвестиција биће главна улица у Старом Костолцу чија вредност треба да буде 10 милиона динара, а урадиће се и по једна улица у Кличевцу и Петки.
Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић ових дана је обилазио радове на више локација на територији града Пожаревца, а недавно је са својим замеником Сашом Павловићем, директором Дирекције за изградњу Митром Караџићем и чланом градског већа задуженим за месне заједнице и Градску општину Костолац Срђаном Радовановићем обишао радове на асфалтирању Мајаковске улице у Пожаревцу, радове на топлификацији у месној заједници Сопот и радове које изводи ЈКП Водовод и Канализација у Шумадисјкој улици.
Градски већник задужен за месне заједнице Срђан Радовановић изјавио је да је контролом радова на терену утврђено да су инвестиције ишле онако како је и планирано, али и да је било мањих проблема који су у ходу решавани.
Извор: Хит Радио