Вести

Акција за памћење у Лучици

Град Пожаревац, од ове године, са око 37 милиона динара финансира уређивање атарских путева. Како они нису уређивани дуго времена, извесно је да неће моћи сви путеви да се среде до краја године. Мештани Лучице решили су да не чекају само градска средства, већ и да организују неку врсту молбе у корист читавог села. Успели да ангажују више од 50 трактора и 7 камиона која су допремили како власници фирми са ове територије, тако и физичка лица. Сви заједно.
“Сви су се одазвали и дошли са тракторима, машинама, камионима, ко шта има, и без речи се придружили акцији. Насули смо шљунком такозвани “Ковачевски пут“ у дужини од 3.650 метара. Претходно смо ангажовали геометра и “извели“ пут по катастарским мерама. Дуго нисмо имали сличне акције, али после ове, мишљења сам да ће у будућности бити још оваквих дана а надам се и у осталим местима у околини. - казао је Иван Миленковић одборник СНС – а из Лучице, који је додао да ће захваљујучи средствима града и Министарства пољопривреде на истом путу бити насута и ризла у дужини од 2.300 метара.
Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић обишао је радове заједно са чланом Градског већа Драганом Костићем и није крио одушевљење оним што је видео. Он је обећао да ће посебно подстицати овакве напоре грађана који помажу својој средини.
“Пожаревац је у последње време издвојио значајна средства за уређење атарских путева, у питању је око 37 милиона динара за уређивање скоро 30 километара атарских путева што није урађено годинама уназад. Овакве и сличне иницијативе самих мештана месних заједница биће подржане од стране Града Пожаревца јер када видимо да људи ималу жеље и воље својим средствима, временом и радном снагом да допринесу бољитку читаве заједнице, локална самоуправа ће им се одужити још већим средствима” рекао је градоначелник.