Вести

Александар Вучић изабран за председника Српске напредне странке

Српска напредна странка одржала је данас ванредну седницу Скупштине на којој су изабрани председник странке, као и главни страначки органи. Скупштини је присуствовали 3862 делегата из читаве Србије. Међу њима било је и 37 делегата из Пожаревца које су предводили народни посланик Верољуб Арсић и председник Градског одбора СНС Пожаревац и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.
За председника Странке једногласно је изабран Александар Вучић. У свом излагању он се осврнуо на резултате на недавно одржаним парламентарним и локалним изборима на којима је Српска напредна странка убедљиво победила, али и најавио да ће се полика коју води и у будућности заснивати на истим принципима, које је препознао и подржао народ Србије. Говорећи о евентуалним будућим коалицијама приликом састављања нове Владе Србије, он је истакао да „неће одражавати партиjске интересе, већ интересе Србиjе“. Рекао је да напредњацима нису потребни коалициони партнери за формирање републичке и покраjинске владе, али да због интереса Србиjе треба да нађу што више људи коjи ће са њима да се боре за исти циљ.
"Mислим да jе важно да пронађемо наjбоље решење за Србиjу, иако знам да ће многи у Председништву одмах да скоче и да ми кажу против кога су. Увек jе лако бити против некога, зато су они коjи су били против нас изгубили, jер народу ништа осим мржње нису имали шта друго да понуде. Mорамо да водимо рачуна о Србиjи и да нађемо више људи коjи ће са нама да буду за нешто", рекао jе Вучић.
Позвао jе своjе партиjске колеге да се у свему воде принципом "не бираj лошиjе од себе, гласаj за бољег и ако ниjе из СНС".
"Наш циљ jе успешна, пристоjна, модерна, европска Србиjа", истакао jе Вучић.
Oн jе замолио Скупштину странке да овласти Председништво да води преговоре о склапању могућих коалициjа, коjе, поновио jе, нису неопходне, о формирању републичке и покраjинске владе. 
Навео jе да му jе била част што jе на претходним Скупштинама добиjао поверење да води странку и поручио да jе само jедна ствар већи понос од тога - да води Владу Србиjе.
Kаже да ће се трудити и дати све од себе да у наредном периоду оправда поверење људи из СНС.
"Jедно вам гарантуjем - да ћу да радим вредно, а све што вам причаjу, знаjте да ми ама баш ништа не треба. У кампањи су правили од моjе породице зликовце, ни динара нећу бити богатиjи, био сам и остаћу поштен и бићу уз своj народ и ништа ми неће моћи",рекао jе Вучић.
На Скупштини су изабрани и главни страначки органи – Председништво странке, изборни чланови Главног одбора, председник и чланови Статутарне комисије, као и председник и чланови Надзорног одбора. За члана Надзорног одбора поново је изабран народни посланик Верољуб Арсић.