Вести

Александар Вучић у посети Браничевском округу

Премијер Србије Александар Вучић посетио је данас општину Жагубица, где је свечано отворио црпну станицу за водовод у Жагубици и открио споменик палим борцима у Првом и Другом светском рату у насељу Сиге.  Премијера је дочекао велики број грађана, међу којима су били народни посланици Верољуб Арсић и Зоран Милекић, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, председник Скупштине Пожаревца Бојан Илић, заменик градоначелника Саша Павловић, председник ГО  Костолац Иван савић и његов заменик Саша Грубетић, као и председници свих општина Браничевског округа.
У обраћању грађанима Александар Вучић најавио је нове инвестиције Владе Републике Србије у Браничевском округу, пре свега реконструкцију пута од Малог Црнића ка Жагубици до јуна следеће године. Он се захвалио мештанима који су подигли споменик и истакао да је веома важно што нису заборавили своје претке који су се борили у два светска рата. „Познато је да су они регрутовани као младићи од 17 – 18 година, да су се борили у најтежим биткама и да се половина њих није вратила својим кућама“, истакао је Вучић.
Говорећи о резултатима рада Владе у претходном периоду премијер је најавио раст плата и пензија и нагласио да „По први пут у првих девет месеци имамо суфицит у буџету од 270 милиона динара. То нам омогућава да инвестирамо по Србији, а ваше је да нам дате пројекте“. Он се захвалио грађанима на подршци и поверењу које су указали Влади у претходном периоду, које је и омогућило да се постигну резултати које Србија има. „Све се заснива на пверењу. Најавио сам један тежак период који је прошао. Сада можемо очекивати трајни раст плата и пензија. Хвала Вам на свему што сте чинили и чините за Србију“, рекао је између осталог Вучић.