Вести

Бојан Илић нови председник Скупштине града Пожаревца

Бојан Илић (СНС) изабран је данас за новог председника Скупштине града Пожаревца. За његов избор гласало је 50 од укупно 68 одборника.
Бојан Илић рођен је 1979. године у Пожаревцу. Завршио Високу техничку школу са звањем инг.прехрамбене технологије струковних студија. Усавршава се у овој области на специјалистичким студијама. Тренутно запослен у најстаријој издавачкој кући на Балкану- БИГЗ Београд, на позицији регионалног менаџера. Претходних година организовао више едукативних семинара и трибина у већем броју градова у Србији, а највише у Пожаревцу. Ожењен је, отац два детета.
Експозе председника Скупштине града Пожаревца Бојана Илића:
Уважени одборници, поштовани Пожаревљани, даме и господо
Дозволите ми најпре да се захвалим на великој части и указаном поверењу. Одговорност која је стављена пред мене је утолико већа, када се узме у обзир углед пожаревачке законодавне власти који је значајно подигнут председавањем мог претходника. Намера ми је да тај пут наставим и имплементирам све оне планове који су остали нереализовани, а мишљења сам да ће увелико унапредити рад Скупштине града Пожаревца.
Даме и господо, ово је дом у коме седе, да се тако изразим, контролори градске власти изабрани од стране грађана Пожаревца. То са собом носи привилегије, али превасходно обавезе. Желим распламсавање мишљења и идеја, и као резултат свега тога консензус око тога шта је најбоље за грађане. У свом раду наставићу, у духу претходног сазива Скупштине града Пожаревца, да заједно са одборницима негујем међусобно поштовање и уважавање, све у складу са високим домом у коме се налазимо, имајући на уму богату историју нашег града.
Обећавам да ће традиција која краси Пожаревац бити и у будућности имплементирана у рад Скупштине, али у складу са технолошким иновацијама које се увелико примењују, трудићу се да уведем и неке новине.
Најпре, желим да још више побољшам сарадњу са локалним медијима. Она јесте до сада била на завидном нивоу, али сматрам да је посао обавештавања грађана о нашем раду, законима и одлукама које овде доносимо, посао који се мора константно унапређивати. Као што знате, седнице Скупштине града се директно преносе путем телевизије, али идеја ми је да заједно са уредницима медија још више оснажим канале комуникације и учиним сваки податак, макар за њега мислили да је најневажнији, доступним у свако доба. Овде, са овог места обећавам да ћу, у складу са обавезама, заједно са Скупштинском службом бити отворен за свако питање и коментар из свог делокруга рада а исто то очекујем и од свих одборника.
Настојаћу да се у најкраћем могућем року ова сала технички опреми како би омогућили обраћање са места сваком одборнику, као и електронско гласање. Ефекат тога, као и достава материјала за седнице електронским путем а не као до сада у штампаном облику, имаће за циљ олакшавање процеса рада и бољу припрему сваком одборнику.
Драги пријатељи, даме и господо одборници, желео бих да време које ћемо уштедети на тај начин, сви заједно искористимо за разговор са нашим комшијама из улице, познаницима из града и села, једном речју свима онима који су својим гласом одлучили да их ми представљамо. Дубоко сам уверен да су ти разговори са грађанима дужност и обавеза сваког од нас, подједнако важна као и наш рад током седница, јер ћемо само тако недвосмислено знати којим правцем Пожаревац жели да иде, као и суд о свима нама.
Хвала.