Вести

Додељене награде за ученике генерације и освајаче једна од прва три места на међународним и републичким такмичењима

  Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић, председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић, заменик градоначелника Славиша Алексић и члан Градског већа задужен за просвету др Горан Несторовић уручили су новчане награде за ђаке генерације у школској 2020/2021. години и за освајаче једна од прва три места на међународним и републичким такмичењима у школској 2019/2020. години и школској 2020/2021.години.

  Присутнима се обратио градоначелнк Града Пожаревца Саша Павловић који је пожелео добродошлицу ученицима, њиховим менторима и директорима: „Надам се да је својим потезима у претходном периоду, Град Пожаревац већ учинио очекиваним да се знање и труд ученика посебно награђује и вреднује. Желим одмах да будем јасан, локална самоуправа је кренула путем одавања почасти знању и науци ослушкујући очекивања народа, тако да признања која ћете добити данас јесу заправо признања која добијате од ваших суграђана. Одлуком о буџету Града Пожаревца за 2021. годину, обезбеђена су средства у укупном износу од 4.200.000,00 динара, и то 2.200.000,00 динара за ученичке награде за остварене резултате на такмичењима, 1.000.000,00 динара за подстицаје за младе таленте и 1.000.000,00 динара за награде за ученике генерације. Као градоначелник посао ми је да бринем да се сваки динар из буџета паметно утроши, а могу да кажем да због ове ставке у нашој каси осећам велику радост и задовољство. Услед већ добро познате епидемиолошке ситуације прошле године нисмо наградили оне који су блистали на републичким и међународним такмичењима, већ само ученике генерација. Зато користимо прилику данас, када је ситуација доста боља, да одамо признања за ову и прошлу годину, а ево и бројки којима се поносимо.Укупан број награђених ученика и наставника, односно професора – ментора у школској 2019/2020 и 2020/2021. години је 142 ученика и наставника и 10 екипа, од чега је у школској 2020/2021. години резултате на републичким и међународним такмичењима остварило 59 ученика, 8 екипа ученика и 47 наставника/професора-ментора. Од наведеног броја, резултате на међународним такмичењима остварило је 10 ученика и 5 наставника, а на републичким 49 ученика, 8 екипа и 42 ментора. У школској 2019/2020. години, резултате на међународним и републичким такмичењима је остварило укупно 20 ученика, 3 екипе ученика и 17 наставника/професора ментора. Од тога, успех на међународним такмичењима остварило је 7 ученика, 2 екипе и 8 професора-ментора. Подсећам, право на једнократну награду остварили су ученици односно екипе ученика основних и средњих школа који су освојили једно од прва три места на републичком или међународном такмичењу под покровитељством надлежног Министарства. Драго ми је што је овај извештај овако обиман и могу вам рећи да сам уживао у свакој секунди док сам га читао, надајући се да ће ми сваке године бити потребно све више времена да прочитам колико ће вас и ваших колега бити награђено. Мислим да говорим у име свих грађана када кажем - Драги ученици, ви и ваши учитељи, наставници и професори сте понос овог града и част нам је и задовољтво што вас имамо.“

  Др Горан Несторовић члан Градског већа задужен за просвету се захвалио свим ученицима и просветним радницима на свом великом труду и раду и постигнутим резултатима.

  Милан Јовић члан Градског већа задужен за спорт који је професор физичког васпитања је један од награђених и он се свог новчаног дела одрекао за Џудо клуб Бамби, где тренира његов ученик Андрија Алексић из Медицинске школе.

  Академску химну на почетку доделе награда је извела Камерна група Музичке школе Стеван Мокрањац.