Вести

Градоначелник обишао завршене радове у Пољани

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима обишао је завршене радове у Пољани.
У Пољани је завршен пут ка манастиру Сестрољин у дужини од 113 метара, где се одржава најзначајнија манифестација у овом месту – Сестрољински дани преображења. Осим тога, уређен је терен за мале спортове код школе.
Градоначелник Бане Спасовић је овом приликом изјавио да ће се у овој години у школе и вртиће уз помоћ Владе Републике Србије укупно инвестирати 200 милиона динара. Око 100 милиона динара ће инвестирати локална самоуправа директно а за пројекат ОШ Јован Цвијић у Костолцу преко владине Канцеларије за управљање јавним улагањима око 100 милиона динара. Спасовић је још додао да је то више него што су неки улагали годинама и најавио да ће град и наредне године издвојити око 100 милиона динара за школе и вртиће.
Такође је навео податак да терене малих спортова у школи у Пољани није реновиран од 70-тих година прошлог века што је недопустиво и рекао је да ће се у наредном периоду у свим школама уредити терени.
Свештеник цркве у Пољани отац Раде се захвалио локалној самоуправи што је имала слуха за изградњу пута ка цркви што је од великог значаја за вернике и све посетиоце овог манастира и изразио је наду да ће се са оваквом сарадњом наставити убудуће.