Вести

Градоначелник позвао грађане да чувају јавну имовину

Присутне новинаре на конференцији за медије заказаној поводом Дана Републике Српске у Србији, изненадило је присуство саветнице градоначелника Светлане Милутиновић, обзиром да је она као пејзажни архитеткта углавном задужена за естетски део градске инфраструктуре и декорацију. Убрзо је било јасно да је у ову конференцију изненада “ускочила“ још једна тема, по изразу лица који је градоначелник имао, нимало пријатна.

Погођен стањем трим стазе која је, сазнали смо то од саветнице, још увек у изградњи и чињеницом да је неко по њој већ возио бицикл и оставио трагове, Бане Спасовић је реаговао са приметном горчином у гласу. Иако је то вероватно дело неког млађег суграђанина и трим стази није нанета трајна штета, то што је неко већ возио бицикл по њој било је иницијална каписла да градоначелник укаже на неке раније догађаје.

“Сведоци смо у последње време да имамо низ поломљених саобраћајних знакова. Поставили смо недавно и туристичку сигнализацију, хајде да је сачувамо. Немогуће је да имамо 1.000 комуналних полицајаца, инспектора а то и није сврха државе и локалне самоуправе. Сматрам да је обавеза сваког од нас да води рачуна о свом граду”, навео је градоначелник Бане Спасовић који је нешто касније путем ФБ мреже написао и објаву инспирисану управо овим проблемом.
Извор: Хит радио