Вести

Хиподром ће бити спреман за 53. ЉКИ

У Пожаревцу се од 2. до 4. септембра одржавају 53. Љубичевске коњичке игре. Пореде пратећих манифестација и дефилеа у центру града након кога ће наступити Бјело Дугме, на Хиподрому се у суботу и недељу 3. и 4. септембра одржава традиционалана и једниствена манифестација Љубичевски вишебој али и касачке, галопске трке као и такмичење у прескакању препона и ендуранце.
Инвестиције на пожаревачком Хиподрому су у пуном јеку како би град Пожаревац спремно дочекао 53. Љубичевске коњичке игре. У току су радови на сређивању трибина, постављању нове ограде, уређењу тркачке стазе, сређују се штале за смештај коња вишебојаца, галопера и тркача, обнавља се кров и реконструише се електрична мрежа. За уређење Хиподрома и Љубичева Министратсво трговине, туризма и телекомонукација Владе републике Србије, за ове намене издвојило је 12 милиона динара.
 Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић обишао је радове на уређењу Хиподрома и истакао је задовољство динамиком и квалитетом радова који ће бити готови до почетка следеће недеље. Спасовић је додао да су јавне набавке биле расписане и спороведене на време и да ће из тог разлога све инвестиције на Хиподрому али и Љубичеву бити готове у предвиђеном року. Радове, на Хиподрому, мало је отежао случај паљевине објекта који се налази испод трибине али и то ће бити уређено на време. Хиподром добија обрисе како треба да изгледа и да поново буде драгуљ коњичког спорта у Србији а град Пожаревац ће постати препознатљива туристичка дестинација у земљи, закључио је Бане Спасовић градоначелник Пожаревца.
Радове на Хиподрому испред града Пожаревца контролише Срђан Радовановић члан градског већа задужен за градску општину Костолац и месне заједнице,он  је рекао да је задовољан извођењем радова и да све иде по плану и поред лоших временских услова који владају ових дана. Посебно је похвалио извођаче радова а то су костолачка предузећа ПРИМ и РИО, затим Јовић градња, фирма БМД Бау из Београда и Водопривреда Пожаревац, на радовима су ангажовани и осуђеници из Казнено поправног завода Забела а након обављених грађевинских радова у акцији чишћена биће ангажовани радници који изводе јавне радове док ће асфалтирање одређених деоница обавити ПЗП Пожаревац. Радовановић је још додао да су тркачке стазе у перфектном стању кошена је трава и обављено је равнање терена он поручује да ће пожаревљани и сви гости који ће бити присутни на 53. Љубичевским коњичким играма бити пријатно изненађени стањем на хиподрому.