Вести

Инфраструктурни радови у пуном јеку

Град Пожаревац уложиће ове године око 300 милиона динара у побољшање путне инфраструктуре. У плану је асфалтирање или пресвлачење укупно 45 улица, укупне дужино од око 23 километара, а на то треба додати и уређење атарских путева, као и пошљунчавање улица у којима је та интервенција неопходна. Велики део посла је завршен, рачунајући најужи центар града у коме су уређене улице Таковска и Лењинова, са новим саобраћајним решењима. У складу са програмом Српске напредне странке за Пожаревац, приликом планирања стриктно се води рачуна о равномерном развоју градских и сеоских месних заједница. Такође, приликом извођења радова најпре се промени постојећа, а оштећена инфраструктура, па се потом улица потпуно уреди.
Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима у више наврата обишао је градилишта широм града.  У Брежанима је завршено асфалтирање улице Милета Ристића из два дела, први део дужине 338 метара, ширине 3,6 метара, други део улице дужине 263 метара и 3 метра ширине, у вредности од 4.165.506 динара.
У Лучици су започети радови на асфалтирању три улице Мајевичке, Драге Мишића и Ђуре Јакшића, укупне вредноси од скоро десет милиона динара. Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом изјавио да се значајна средства улажу у све месне заједнице на територији града али да је посебан акценат стављен и на села где оваквих инвестиција није било у претходних неколико година. Он додао да је и ове године за уређење атарских путева издвојено 30 милиона динара, када је уређено око 24 километара атарских путева. У плану је да се ове године на територији Града Пожаревца асфалтира 23,5 километара путева што ће сврстати наш град у сам врх локалних самоуправа по асфалтираним километрима. Иван Миленковић председник МЗ Лучица и одборник у Скупштини Града Пожаревца захвалио се Граду на разумевању и на издвојеним средствима за уређење путне инфраструктуре и најавио је наставак радова на увођењу канализационе мреже. Овом приликом обиђен је и атарски пут у дужини од 1,5 километра а насут је шљунком који је скинут из улица које су насипане у претходним годинама а сада су асфалтиране. Иначе тај шљунак је раније био одлаган на депоније шута тако да се сада материјал поново користи на добробит мештана и у циљу заштите животне средине.
У Дубравици је завршена Бранина улица, дужине 600 метара, ширине 4 метра, вредности 6.124.640,40 динара.
У Драговцу урађена је улица Цара Душана укупне дужине око 300 метара, као ипут до сеоског гробља и атарски пут.
У МЗ Горња Мала завршена је улица Аврама Трифуновића, а у току су радови у улицама Врањска и 25. маја укупне вредности од 12, 3 милиона динара. Станоје Ђорђевић, одборник Српске напредне странке из МЗ Горња мала рекао је да је у претходне три године урађено 15 улица што није био случај у претходном периоду, а укупна вредност тих инвестиција износи преко 100 милиона динара.

У МЗ Булевар у току су радови у Југовићевој улици, а вредност инвестиције износи 18.838.535 динара. Александар Богдановић председник МЗ Булевар истакао је, приликом обиласка радова у Југовићевој улици, да се на простору ове централне градске МЗ урадило много тога у претходном периоду као што су Лењинова улица, Трг Даворјанке Пауновић, Немањина и друге улице али да је било и доста инвестиција у погледу ширење топлификационе мреже. Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић истакао је главни циљ инвестиција у наредном периоду - да сви грађани добију комплетну инфраструктуру достојну живота у 21. веку.