Вести

Јован Симић почасни витез Љубичева

Организациони одбор 54. Љубичевских коњичких игара донео је одлуку да титулу почасног витеза Љубичева, добије Јован Симић за хуманитарни рад.
Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић уручио му је сабљу и плашт након отварања 54. ЉКИ.
Јован Симић рођен је 09. марта 1991. године у Београду, апсолвент Високе Пословне Школе у Београду.
- Хуманитарним радом почео је да се бави 2014. године када је направио аукцију своје колекције фудбалских дресова за лечење мале Нађе Новаковић којој је за хитну трансплантацију коштане сржи било потребно 300.000 евра. Путем две аукције сакупљено је директно 80.000 евра, а због пажње коју је акција изазвала у јавности и подршке медија, спортиста и јавних личности у року од неколико дана цела сума од 300.000 евра је сакупљена и Нађа је данас здрава девојчица која се вратила нормалном животу.
- Креатор је  хуманитарног концепта и догађаја "Спортски Базар" који је у два наврата окупио познате спортисте, глумце, писце и друге јавне личности које су лично на импровизованој "хуманитарној пијаци" продавали своје личне предмете.
Првим "Спортским Базаром" реновирана је и опремљена основна школа за децу са сметњама у развоју "Радивој Поповић" у Земуну донацијама у вредности близу 15 милиона динара, док је другим "Базаром" сакупљено милион и по динара за донацију НУРДОР-у (Национално Удружење Родитеља Деце Оболеле од Рака) за градњу хемато-онколошког одељења у Нишу за лечење деце од болести тумора.
- Иницијатор, креатор и уз подршку фондације "ЕXИТ" организатор две хуманитарне фудбалске утакмице "Асови за децу" која је окупила легенде југословенског и српског фудбала.
Првом утакмицом у Мају. 2016. године на којој су тимове предводили Радомир Антић и Бора Милутиновић, а на терену били Предраг Мијатовић, Дејан Станковић, Матеја Кежман, Никола Жигић и многи други сакупљено је 120.000 евра такође за донацију НУРДОР-у и градњу хемато-онколошког крила за лечење деце од рака у Нишу.
Друга утакмица у Ужицу је у априлу 2017. године окупила "Асове Западне Србије", Љубинка Друловића, Зорана Његуша, Милована Рајевца, Радишу Илића и сакупљала је средства за куповину апарата за Ужички центар за вантелесну и вештачку оплодњу.
Између осталог реализовао је и друге хуманитарне акције као што су "Кутак за хуманитарни тренутак", "Хуманитарна вечера са Мирославом Радуљицом", хуманитарна вожња бициклиста од Новог Сада до Умага (Хрватска) и друге.