Вести

Конституисана нова власт у ГО Костолац

Серџо Крстаноски биће нови председник ГО Костолац, док је нови председник Скупштине Иван Савић. На седници су изабрани и заменици председника општине и Скупштине ГО Костолац, као и чланови Општинског већа.
Скупштина ГО Костолац, изабрала је у наставку конститутивне седнице новог председника Скупштине и његовог заменика, као и председника и заменика председника ГО Костолац, и нове чланове Општинског већа који ће у наредне четири године водити Костолац.
Гласовима 16, од укупно 20 одборника, за новог председника Скупштине изабран је Иван Савић. Његов заменик у нердне шетири године биће Рајко Божић, док је за секретара Скупштине поново постављена Слађана Петрушић Гутић. Нову скупштинску већини чине одборници из коалиције СНС – СПС – ПУПС – РС, са укупно 16 од 21 одборника.
Серџо Крстаноски, носилац листе коалиције СНС – СПС изабран је за новог председника градске општине Костолац, док ће ћегов заменик бити Далибор Илић, досадашњи члан општинског већа. За чланове Општинског већа изабрани су Саша Грубетић, Милан Радомировић, Никола Лазић, Марија Милићевић и Драган Ранисављев.  
Серџо Крстаноски захвалио се одборницима на избору и потом изнео програм којим ће се у наредних четири године руководити као председник градске општине Костолац. Крстаноски не нагласио да ће његов рад бити јаван, као и да ће бити отворен за сваки вид сарадње који је у интересу грађана Костолца. „Мој план развоја градске општине Костолац састоји се у одличној сарадњи са локалном самоуправом Града Пожаревца, која је ове године издвојима значајна средства из буџета за финансирање костолачке општине. Морамо оспособити стручни тим за израду пројеката, како би конкурисали за средства из европских фондова, страних земаља и разних републичких фондова“, додао је Крстаноски.
Седници су присуствовали и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и његов заменик Саша Павловић. Спасовић је честитао свим одборницима на избору и позвао их да у наредних четири године раде у интересу Костолца, без обзира на то којој политичкој опцији припадају. Градоначелник је нагласио да ће увек имати пуну подршку градских власти за све пројекте и радове који су у интересу житеља Костолца, као што је то било и у претходном периоду.