Вести

Маја Гојковић: жене су снага Србије

Маја Гојковић, чланица председништва СНС посетила је Пожаревац и присуствовала дружењу са дамама, у организацији Уније жена и Градског одбора СНС Пожаревац. Домаћини испред Градског одбора били су подпредседници Анђелка Оташевић и Саша Павловић, и Верица Савић, председница Уније жена СНС Пожаревац.

Саша Павловић, потпредседник Градског одбора СНС Пожаревац истакао је да је министарка  Маја Гојковић показала да је велики пријатељ Пожаревца и захвалио јој се на досадашњој сарадњи. Он је додао и да од када је Српска напредна странка на власти, много тога је учињено у домену родне равноправности. „Жене су стуб наших породица а самим тим и стуб нашег друштва. Могу слободно рећи и да су жене стуб Српске напредне странке, као и нашег Градског одбора“, закључио је Павловић.

Маја Гојковић, чланица председништва СНС истакла је да се са задовољством одазвала позиву да дође у Пожаревац и да јој је драго што је могла да поразговара са женама које имају различита интересовања и раде на различитим пословима, али су се све обрадовале плановима које ће Српска напредна странка и председник Александар Вучић спровести након избора.

Мају Гојковић, у складу са функцијама које обавља, посебно интересују теме из културе, тако да је представила план да се у Пожаревцу изгради нова зграда Галерије МИлене Павловић Барили, али и да се задржи постојећа. Она је најавила и изградњу музеја Женског стваралаштва.

Додала је и да су жене у Пожаревцу захвалне на иницијативи председника Александра Вучића да сваки град и већа општина добију нове мамографе, јер је то мера неопходна за жене, и очекујемо да он стигне за неколико недеља. „СНС је посебно обратила пажњу на положај жена, да су оне права снага Србије“, закључила је Маја Гојковић.