Вести

Милена Церовшек нова председница Скупштине у Костолцу

Милена Церовшек из Српске напредне странке нова је председница Скупштине Градске општине Костолац. Избор новог председника уследио је пошто је Иван Савић, досадашњи председник поднео оставку. Осим избора новог председника, одборници су расправљали и усвојили Одлуку о буџету Градске општине за наредну годину.

ГО Костолац ће у 2019. године располагати са 292 милиона динара, што су углавном трансферна средства из Града Пожаревца. Поред основног буџета за радове у Костолцу издвојено је додатних 641,7 милиона динара преко јавних предузећа и Буџетског фонда за заштиту животне средине, као и 27 милиона из ЕПС - а, тако да укупно гледано за Костолац ће се у 2019. години издвојити 941,7 милиона динара.

Образлажући буџет, председник ГО Костолац, Серџо Крстаноски је навео да ће током 2019. године Градска општина располагати са око 900 милиона динара. Осим буџетских 292 милиона преко јавних предузећа и изградње воводводне и канализационе мреже као и преко неких других делатности и уз учешће средстава ЕПС-а која се очекују, моћи ће да се уради далеко више на побољшању квалитета живота у Костолацу и сеоским месним заједницама.

На седници Скупштине Градске општине Костолац усвојен је и нови Статут ГО, чиме је извршено усклађивање са Законом о локалној самоуправи.