Вести

Министар Томислав Момировић у посети Пожаревцу

Изградња брзе саобраћајнице Пожаревац – Велико Градиште – Голубац кључни је пројекат за развој Браничевског округа и Источне Србије. Нови пут обезбедиће много већу мобилност, учинити наше туристичке дестинације много доступнијим, повећати интересовање привредника и приближити наш крај другим деловима Србије. Укупна вредност инвестиције износи 337 милиона евра, а дужина брзе саобраћајнице износи 67,9 километра. 

Изградњу брзе саобраћајнице данас је обишао министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Томислав Момировић, који је истакао да овакве инвестиције унапређују економски развој Србије. Брза саобраћајница Пожаревац-Голубац је од великог значаја за развој Браничевског округа и Источне Србије, како економског тако и развоја туризма. Она ће повезати Дунав у овом делу Србије и аутопут што је битно и због изградње међународног лучког пристаништа код Костолца. Министар Момировић је рекао да има уверење од кинеске компаније Шангдонг да ће дати све од себе да испрате динамику радова и да ће све бити готово у року. Планирано је да прва фаза изградње саобраћајнице од петље Пожаревац  до обилазнице Пожаревац буде завршена до краја 2023. године. Ова фаза обухвата и изградњу новог моста на Великој Морави и реци Језава. Планирано је да комплетан пројекат буде завршен до краја 2024. Пратећи политику коју је представио председник Србије Александар Вучић у Инвестиционом плану Србија 2020-2025. изградња капиталних инвестиционих пројеката биће мотор развоја наше државе.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић се овом приликом захвалио председнику Републике Србије Александру Вучићу који је препознао значај ове инвестиције за даљи развој Пожаревца али и Браничевског округа. Павловић истиче да ће захваљујући овој саобраћајници бити унапређене туристичке прилике али и да ћемо лакше доћи до нових инвестиција и даљег економског развоја.

Обиласку радова су поред министра и градоначелника су присуствовали директор Коридора Србије Александар Антић, представници кинеске компаније Шангдонг, народни посланици Ана Миљанић и Верољуб Арсић, председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић, члан Градског већа Владимир Петровић и начелник Градске управе Лазар Станојевић.

Министар Момировић обишао је и штанд Српске напредне странке где је у разговору са грађанима Пожаревца и члановима наше странке разговрао о актуелној политици Србије на пољу саобраћаја и инвестиција. Он је истакао да је све што председник Александар Вучић и Влада Србије раде усмерено на развој наше земље и осигуравање будућности наших грађана. Он је додао да само заједничким напорима можемо успети и да је уверен да грађани Србије то препознају.