Вести

Никола Селаковић: предстојећи избори од кључне важности за Србију

Избори који нам предстоје веома су важни за Србију, пре свега јер се одржавају у времену које је веома незгодно на глобалном плану. За Србију је од суштинске важности да у таквом времену сачува мир и стабилност, јер само у таквим условима Србија може бити посвећена сама себи и развијати се и ићи напред, изјавио је члан председништва Српске напредне странке и министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић, који је у оквиру предизборне кампање посетио Пожаревац. Он је додао и да је пракса показала да у временима криза боље пролазе државе које имају јаке и стабилне лидере, и да је председник Александар Вучић у претходном периоду водио Србију боље од својих претходника и да је Србија са њим на челу користила све шансе које су јој се указале. Селаковић је позвао грађане Пожаревца и Србије да на изборима 3. априла дају подршку Српској напредној странци и председнику Александру Вучићу.

Никола Селаковић прво је обишао просторије Српске напредне странке, где га је дочекао повереник Миодраг Степановић са сарадницима. Потом су се сви заједно упутили ка штанду који је био поставqен у центру Пожаревца. На штанду се Селаковић обратио члановима и симпатизерима  Српске напредне странке, међу којима су били и кандидати за народне посланике Ана Миљанић и Верољуб Арсић. Никола Селаковић је додао да се 3. априла одлучује о томе којим путем ће Србија наставити свој развој, да ли ће ићи путем будућности, очувања мира и изградње политичке стабилности или кренути неким другим смером. Он је истакао да су све снаге Србије усмерене на изградњу нових ауто-путева, пруга, довођење инвеститора, изградњу фабрика, реконструкцију и изградњу клиничких центара, болница, указавши притом на значај који изградња брзе саобраћајнице има за Пожаревац.

Као велики заљубљеник у Српску историју, у којој Пожаревац и Љубичево имају специфично место, он је још једном подсетио да Пожаревљани воле да побеђују и да се у нашем граду гаји витешки дух, као што наша најзначајнија манифестација, Љубичевске коњичке игре и показује. Да подсетимо, управо је Никола Селаковић дао велику подршку уређењу ергеле Љубичево, које је великим делом финансирано од стране Владе Републике Србије, а 2018. године отворио је Љубичевске коњичке игре.