Вести

Обележена слава Града Пожаревца

У присуству свештенства Саборне цркве, литија је кренула у 8 часова. Осим свештенства, литији је присуствао велики број грађана и представника локалне самоуправе.
У порти Саборне цркве резан је славски колач. Домаћин славе и колачар је ове године био градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, док је улогу колачара за наредну годину преузео заменик градоначелника Саша Павловић.
Након резања славског колача, уследила је свечана литургија коју је служио протојереј ставрофор Мирослав Митровић са свештенством. По завршетку литургије организовано је послужење у порти цркве.
У навечерје славе организована је Свечана академија у Центру за културу у Пожаревцу, на којој су додељене награде и повеље Града Пожаревца. Награде града Пожаревца, у нето износу од по 61.600,00 динара и повеље о награди додељене су: Викторији Милановић из Пожаревца, секретару Међуопштинске организације слепих и слабовидих Србије у Пожаревцу и Николи Топо из Костолца, уметничком руководиоцу Културно-уметничког друштва „Костолац“ у Костолцу.
Викторија Милановићје секретар Међуопштинске организације слепих и слабовидих у Пожаревцу. Радни однос у Организацији је засновала 1977. године, на месту секретар, где и данас ради. У свом дугогодишњем раду у овој Организацији постигла је изванредне резултате на школовању, запошљавању, рехабилитацији, а у задњих 10 година на имплементацији разних програма слепих и слабовидих особа. У свом досадашњем раду истакла се својом преданошћу и својом хуманошћу. Цео свом радни век посветила је заштити слепих и слабовидих особа.
Никола Топо је уметнички руководилац КУД Костолац. Куд „Костолац“ постоји већ 38 година, са преко 2.150 наступа. Друштво чини први ансамбл, млађи ансамбл и најмлађи ансамбл. Друштво је добитник бројних признања и познато широм земље и света, чиме је дало значајан допринос у области очувања народног стваралаштва и традиције. Друштво не би било овако успешно без преданог рада свог уметничког руководиоца.
Повеља Града Пожаревца додељена је фирми „Дигитал Лоџик“ из Пожаревца.
Фирма "Дигитал Лоџик"постоји 50 година и ради са електронским уређајима и системима. Повељом су награђени због иновативних решења у ИТ сектору. Запошљавају 40 радника у Пожаревцу и широм Србије, а баве се претежно развијањем система за евиденцију радног времена, контролу приступа и електронску наплату карата за возила превоза.