Вести

Обележено 180 година постојања ОШ „Милош Савић“ Лучица

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић и члан Градског већа задужен за просвету Томица Стојановић посетили су ОШ „Милош Савић“ у Лучици поводом 180 година постојања и рада ове образовне установе. Ове године због пандемије изазване корона вирусом Дан школе је обележен скромније него претходних година.

Славиша Стојадиновић директор школе се захвалио локалној самоуправи на помоћи у претходном периоду када је у питању рад ове образовне установе као и министарству просвете и правде.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом свим запосленима и ученицима честитао 180 година постојања школе. Он је још истакао да локална самоуправа у претходном периоду је издвајала значајна средства за све школе како у селу тако и у граду и да ће се тао наставити убудуће. Када је у питању школа Милош Савић која покрива објекте у Лучици, Пругову и Пољани. Павловић је рекао да су легализовани школски објекти у Лучици, Пругову и Пољани што је био предуслов за сва наредна улагања као што је аларм и видео надзор у сва три објекта школе у вредности од око 400.000 динара, тако да је то сада безбеднији амбијент за децу и запослене. За последњих неколико година је у замену прозора и врата утрошено више од милион динара а у Пољани је пре две и по године урађено асфалтирање терена за мале спортове у школском дворишту, као и нова ограда за шта је уложено око 1,4 милиона динара. Замењени су котлови у све три школе, урађени олуци , обновљен школски намештај, наставна средства, уређен ентеријер учионица у свим објектима школе, уређене водоводне инсталације и све оно што омогућава да ученицима и учитељима једина брига буде размена знања. У току ове године Град Пожаревац је финансирао поправку, санацију и реновирање фасаде на објекту школе у Пољани - вредност око 600.000 динара. Школа има и урађен Пројекат изградње ђачке кухиње, за који поседују и грађевинску дозволу и сву потребну документацију.

Павловић је похвалио основне школе, када је у питању набављење финансијских средстава не ослањају се само на локалну самоуправу већ и на министарства тако да су од министарства правде у оквиру пројекта „опортунитет“ добили око четири милиона динара за постављање термо- изолационе фасаде у Лучици, школа је за учешће у том пројекту имала подршку свих ресурса Града Пожаревца.

Директор школе је овом приликом наградио и најбоље ученике диплома, а након тога је представљена и Монографија 180 година основне школе Милош Савић.