Вести

Одржане Ивандањске коњичке трке

  Под покровитељством Града Пожаревца и у организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“ на пожаревачком хиподрому одржан је „Ивањдански састанак“. У оквиру тркачког дана одржане су три касачке и две галопске трке са укупним наградним фондом од 500.000 динара.

  У првом касачком окршају под називом „Млава“ за грла која су у каријери зарадила до 500 бодова, славило је врло сигурно грло Dasty S.G са Сашом Грујићем у Представницима штале породице Грујић из Вршца пехар је уручила помоћница градоначелника за туризам Марија Влајовић.

  Прво галопско надметање трећег тркачког дана на пожаревачком хиподрому у част истакнутог спортског радника Петра Урошевића на 1.600 метара за трогода и старија грла, добило је грло Макс Макси са јахачем Милошем Милојевићем. Победнички пехар уручила је Јелена Урошевић, ћерка Петра Урошевића и потпредседница Скупштине КД „Кнез Михаило“.

  Уследила је касачка трка „Дунав“ на 1.600 метара у којој је у финишу тријумфовао Picolo Party за чијим сулкама се нашао Владимир Прибић. Признање је уручио директор Туристичке организације Града Пожаревца Василије Балдић. Главно галопско надметање за пехар Коњичког друштва „Кнез Михаило“ са наградним фондом од 200.000 динара, за пола дужине коњског тела у своју корист решио је Киргиз са џокејем Миланом Конкољем.Победничком тиму пехар је предао директор КД „Кнез Михаило“ Александар Миленковић.

  У главном касачком надметању „Морава“ за грла која су у каријери зарадила до 2.000 бодова лидерску позицију изборио је Messenger са возачем Александром Ранђеловићем. Победнички пехар је уручио председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић