Вести

Отворен Атлетски стадион у Пожаревцу

У Пожаревцу је данас свечано отворен атлетски стадион, чиме је званично почела Европска недеља спорта.

Стадион чија је изградња коштала 110 милиона динара отворио је градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић. Овом приликом Павловић је истакао да данас присуствујемо отварању једног новог поглавља пожаревачког спорта, које ће сасвим сигурно у будућности донети нове медаље у наш град: „ Доказ да се данас налазимо на отварању, говори о озбиљној намери града да унапреди спортску инфраструктуру, и да што хитније обезбеди дом краљици спортова.  Свакако, ветар у леђа су нам били и успеси наших атлетичара, који су их постизали без адекватних услова за тренинге. Нисмо желели да своје врхунске резултате постижу само на такмичењима у другим градовима, већ смо уложили максималне напоре да се Атлетски стадион у њиховом граду заврши пре рока који нам је поставио Атлетски савез.     

Пројекат је био обиман, јер је идеја била да талентованим девојчицама и дечацима из свих грана атлетике пружимо могућност да овде расту и развијају се.   Тако ће у будућности бити могуће да поред тркача, добијемо шампионе и у трци са препонама, скоку у даљ, скоку у вис и скоку са мотком, бацању кугле, диска или кладива.Све те дисциплине биће заступљене овде за тренирање, али и такмичење, што нас све овде у Пожаревцу нарочито радује.  Коначно ћемо имати прилике да поздравимо и такмичаре из других градова, оних истих у којима су пожаревачки такмичари гостовали, а нису имали прилике да узврате то гостопримство. Поред оних који ће као учесници бити на тим такмичењима, желим да се обратим и рекреативцима и да поновим да ће овај стадион бити и њихова кућа. Овај догађај, као саставни део Европске недеље спорта, има за циљ да промовише физичку активност за све катогорије, било да је у питању ниво кондиције или старосни узраст.“ Градоначелник се још захвалио Олимпијском комитету Србије, који је заједно са Министарством спорта и омладине и Европском комисијом указао част Пожаревцу да буде део Европске недеље спорта.

Един Зуковић, селектор атлетске репрезентације Србије, казао је Атлетски савез Србије и атлетика у држави никада није имала бољу сезону него у протеклом периоду. По његовим речима, атлетичари су освојили 17 европских и светских медаља на великим такмичењима, а међу освајачима је и Пожаревљанка Маша Рајић.

Атлетичарка Маша Рајић истакла је да је отварање атлетског стадиона један велики дан за Атлетски клуб Пожаревац и да су о томе сви чланови сањали.

Стадион су званично отворили, уз ватромет, чланови АК пожаревац који су истрчали почасни круг. Свечаности је поред малишана из вртића, чланова спортских клубова, директора јавних предузећа, установа присуствовао и тренер Емир Бекрић.