Вести

Отворен Авантура парк у Љубичеву

Ергела Љубичево, једно од омиљених излетишта Пожаревљана добила је нови садржај у виду Авантура парка, великог игралишта за децу. Авантура парк је предвиђен за децу од 5 до 12 година уз присуство одраслих. Састоји се из 32 платформе, 29 препрека и исто толико табли, 3 љуљашке и разних мостића.
Авантура парк отворио је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је изјавио да је град системски приступио адаптацији, реконструкцији као и изградњи нових садржаја у ергели Љубичево, тако да родитељи могу да дођу са децом у природу и да проведу једно квалитетно време.
Градоначелник је додао да ће се ускоро приступити радовима на изградњи лавиринта, који ће се простирати на 2,2 ha, који ће бити највећи на Балкану. Такође наставиће се и радови на завршетку трим стазе у дужини од 350 метара.
Светлана Милутиновић помоћница градоначелника за урбанизам и идејни творац Авантура парка је рекла да овај парк предвиђен за децу до 12 година уз присуство родитеља и јако је користан за моторику. Има 29 различитих препреки и 32 платформе, а за прелазак целог Авантура парка биће потребно око 10 минута. Јако је важно да се поштују прописи и да се само деца играју. Она је најавила и изградњу теретане на отвореном која ће бити постављена код трим стазе у току августа.