Вести

Отворен у „Stop Shop“ Пожаревцу

У Пожаревцу је реализована прва велика директна страна инвестиција у виду отварања ритејл парка „Stop Shop“, аустријске компаније Immofinanz. Укупна вредност инвестиције је око 10,5 милиона евра, а у ритејл парку ради 300 Пожаревљана. Изграђено је 7 200 м² продајног простора у коме се налазе продавнице 16 познатих страних и домаћих брендова, а инвеститор из Аустрије већ је најавио и проширење ритејл парка и изградњу нових 3 000 м² пословног простора у току ове године. Поред свега тога, Stop Shop је постао још један градски центар и место окупљања Пожаревљана.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић истакао је да је Пожаревац са отварањем „Stop Shopа“ показао да је одлична дестинација за инвеститоре:„Овом инвестицијом прешли смо свој Рубикон, или ћемо бити привредни, културни и туристички центар како доликује Пожаревцу, или нас неће бити на мапи Србије… Као градоначелнику, нарочито ми је задовољство што је једна овако успешна компанија сврстала наш Пожаревац у средину пред којом је убрзан развој и одлучила да будемо међу првим градовима на путу њиховог позиционирања у Србији. Тако смо добили прву директну страну инвестицију у наш град, укупне вредности 10,5 милиона евра, као и 300 нових радних места. Мислим да данас у Пожаревцу и званично можемо као испуњено штиклирати прво велико обећање са почетка мандата – а то је отварање нових радних места“, рекао је градноначелник и додао да се на томе неће стати јер се у непосредној близини „Stop Shopа“ отвара велики производни погон компаније Рингелсан са, како је најављено, још 1000 нових радних места за Пожаревљане.

Јошка Питеша, менаџер операција компаније “Immofinanz“ за Србију истакао је одличну сарадњу са локалном самоуправом у Пожаревцу, која је била од кључне важности да се читав пројекат изградње и отварања заврши без икаквих проблема. „Драги Пожаревљани искористите овај „Stop-shop“ да вам буде место квалитетног шопинга и добре забаве, јер овде на једном месту можете обавити куповину за целу породицу“, поручио је Питеша.