Вести

Отворене 59. ЉКИ

Љубичевске коњичке игре за Пожаревац су одавно више од највеће и најзначајније манифестације. Њихов значај препознат је на нивоу целе Србије, оне су под покровитељством председника Србије и једина манифестација те врсте у нашој земљи.  

Упркос киши и хладном времену велики број пожаревљана и гостију из других крајева Србије окупио се на градском тргу да присуствује отварању 59. ЉКИ. Заједно са њима били су и председник Народне Скупштине Србије др Владимир  Орлић, који је као изасланик председника Србије Александра Вучића отворио манифестацију.

Поред њега присуствовали су народне посланице Невена Ђурић и Ана Миљанић, градоначелник Саша Павловић, председник Скупштине Града Пожаревца Предраг Мијатовић, као и чланови Градског већа, одборници, председници околних општина и остали градски званичници.

По традицији, извршена је предаја сабље, коју ће градоначелник Пожаревца Саша Павловић доделити наредном победнику љубичевског вишебоја. Киша није зауставила љубичевске витезове и остале учеснике да изведу традиционални дефиле улицама града. Гледаоци су могли да чују и изврстан скеч који су извеле Биља Крстић и Горица Поповић, у улози кнегиње Љубице.

Након званичног дела манифестације уследио је концерт естрадних звезда Ангелине и Саре Јо.

Пожаревац је још једном показао да може да организује и највеће догађаје и да цени и поштује своју историју, као некадашња друга престоница Србије.