Вести

Покренута акција „Привреда без граница“

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић покренуо је данас акцију „Привреда без граница“, са циљем побољшања прилика у локалној привреди. Намера је да се у наредном периоду, кроз промоцију Програма локалног економског развоја, и кроз договор са привредницима заједнички ради на унапређењу њиховог пословања, пословног окружења у Пожаревцу, упознавање са проблемима које привредници имају и начинима њиховог отклањања...
У оквиру акције градоначелник је, са својим сарадницима и представницима Привредне коморе данас обишао фирме Универ Савић, Дипром и Стоп шоп, који је у изградњи, и разговарао са њиховим власницима о могућностима унапређења пословне климе у граду. 
Фирма Универ Савић успела је да израсте у једну од највећих фирми која се бави продајом репроматеријала за намештај и производњу намештаја од плочастих материјала.
„До тога смо дошли пре свега огромним радом свих нас у породици, а наравно и свих наших запослених који су радили код нас. Мислим да фирма данас даје посебан печат развоју локалне заједнице зато што запослити данас 50 људи у реалном производном сектору заиста није једноставно. Међутим, када ширимо своје капацитете и када се појављујемо на другим тржиштима то је најбоља сатисфакција за уложен рад и труд“, рекао је Дејан Савић и додао да поздравља иницијативу да се крене у смеру подршке развоју малих и средњих предузећа и предузетника.
Градоначелник Бане Спасовић каже да са привредницима намеравају да разговарају о потребама и проблемима које град може да реши, и позвао је власнике малих и средњих предузећа да аплицирају за субвенције које ће град додељивати у 2018. години: „Разговарамо са привредницима о свему што град може да им обезбеди. Акција ће се одржавати сваке недеље наредних годину дана док не обиђемо све привреднике и компаније које желе да чују шта град може да им понуди. Такође, желимо да сазнамо шта је то што град би требало да унапреди и да евентуално исправи неке грешке, као и да видимо шта недостаје од комуналне инфраструктуре која је неопходна привредницима. Ово је година инвестиција и запошљавања“, закључио је градоначелник.
У 2018. години издвојено је 20 милиона динара за подршку привреди а град јеусвојио и друге одлуке који се тичу смањења доприноса и такси које плаћају привредници.
Фирма „Дипром“ добила је у 2017. години субвенцију у износу од око 3, 5 милиона динара, уз помоћ које је унапредила производњу и запослила 21 радника. Овом приликом градоначелник је рекао да је “Дипром”показатељ како се користе средства из овог програма и позвао је све заинтересеоване да конкуришу кад Скупштина Града Пожаревца усвоји Програм за 2018. годину. Ана Ракић шеф производње у “Дипрому” је истакла да су подстицајна средства која су добили од града Пожаревца помогла да добију нову опрему, унапреде производњу и запосле нове раднике.
Ритејл парк „Стоп шоп“ по плану треба да се отвори 19. априла и запосло око 300 радника. Током обиласка градоначелник је рекао да град размишља о новим радним местима. Поновио је да инвестиција у изградњу шопинг центра представља можда и највећу инвестиција из реалног сектора у граду, вредну 10 милиона евра.