Вести

Поносни на протеклих шест година

Градски одбор Српске апредне странке Пожаревац организовао је штандове по граду преко којих су, дељењем билтена 150+ грађанима представљени резултати вршења власти Српске напредне странке у протеклих шест година.
"Читајући билтен и ми смо били затечени тиме колико је ствари урађено у протеклих шест година", рекао је приликом обраћања медијима председник Градског одбора СНС Пожаревац и градоначелник Бане Спасовић. Он је најпре подсетио да је у протеклих шест година значајано унапређен међународни рејтиг и положај Србије. "Наш председник Александар Вучић састајао се са лидерима свих највећих светских сила и видели смо, да што се тиче решавања питања Косовоа и Метохије ствари полако почињу да иду у корист Србије и да нисмо више аутоматски означени као кривци за све. Боримо се чињеницама, истином, то је дуготрајан процес али почиње да даје резултате. Поред тога урађено је више од 200 километара ауто пута, покренути су гиганти попут Железаре Смедерево и рудника бакра у Бору. Проценат незапослености у Србији 2012 износио је 25,5%. а данас је на нивоу од 11,7%. Великих инвестиција било је у привреди, туризму, у војсци Србије, у којој је после дужег времена замењено доста опреме и она је поново респектабилна војна сила. Вредност инвестиција у Србији већа је од свих инвестиција у земље Западног Балкана заједно. То довољно говори о напорима које је Република Србија коју води СНС и председник Александар Вучић учинила у протеклих шест година".
Бане Спасовић посебно је истакао улагања од стране Владе Републике Србије у Пожаревац. "Само улагања у изградњу новог блока Б3 термоелектране у Костолцу износе 800 милиона долара. У Костолцу се гради и прва лука на Дунаву после Другог светског рата и та инвестиција износи 15 милиона евра. ОШ "Јован Цвијић" у Костолцу и ОШ "Бук Караџић" у Забели такође су обновљене из фондова Републике Србије. Вредност улагање је 100 милиона динара у ОШ "Јован Цвијић", односно 35 милиона динара у ОШ "Бук Караџић". Поред тога обновљена је и ергела Љубичево, као и градски Хиподром. Око 18 милиона евра коштала је гасификација Града Пожаревца и прошле године је пуштен гас. Завршена је обилазница према Костолцу, урађена расвета на улазу у град, изграђена нова зграда Прекршајног суда, изграђен легионарски парк у Виминацијуму, урађено је око 30 километара атарских путева у само једној години. Улагања ће се наставити и у наредном периоду. Очекујемо комплетну обнову ОШ "Доситеј Обрадовић" и Дома здравља у Пожаревцу, а очекујемо и једну од највећи инвестиција за наш град, а то је обнова комлетног старог дела болнице у Пожаревцу. Бавимо се чињеницама и трудимо се да оправдамо поверење грађана улагањима у побољшање услова живота и да наша лепа земља Србија буде уважена од своји суседа и од међународне заједнице и да има водеће место на Западном Балкану", рекао је између осталог Спасовић.