Вести

Постигнути изузетни резултати у претходних годину и по дана

Упркос свим проблемима са којима се суочила нова градска власт, у последњих годину и по дана постигнути су изузетни резултати, и постављени темељи будућем развоју Пожаревца, и неће бити компромиса када је интерес града у питању, порука је са конференције за медије коју је данас одржао градоначелник Пожаревца и председник ГрО СНС Пожаревац Бане Спасовић.
На конференцију за медије Спасовић је дошао право са конститутивне седнице ГО Костолац, на којој је изабрано ново руководство Костолца. Он се још једном захвалио грађанима на подршци на недавно завршеним изборима у Костолцу и истакао да је остварен одличан резултат и да су грађани препознали политику коју је СНС водила у тој градској општиниГосподин Спасовић је рекао да грађани верују својим очима а не лажима, што су показали тиме што су указали највеће поверење СНС у Костолцу тако што је остварен најбољи резултат у историји Костолца. 
„Поред тешких реформи које смо попут читаве Србије, спроводили и у Пожаревцу и Костолцу, где пре свега мислим на гашење Дирекције за изградњу и рационализацију броја запослених, евидентно је да грађани верују да су оне потребне и то је резултирало овако великом поверењу на костолачким изборима, закључио је Спасовић.
Спасовић се захвалио свим члановима Српске напредне странке и својим сарадницима на уложеном труду, и најавио да ће се и у наредном периоду радити истим интензитетом, а све за добробит града и свих Пожаревљана. „Велике и тешке реформе довеле су до неких тешких одлука, непопуларних мера али и великог рада који није познавао одмор и током нерадних дана, викенда, државних празника…Зато користим прилику и да се од срца захвалим свим својим сарадницима, како у локалној самоуправи тако и у странци. Тим који је успешан нећемо мењати, али ћемо наставити са праксом да се играчи, спортским жаргоном речено, ротирају, мењају и заузимају различита места у екипи. Разлог томе је да сви дају свој максимум, јер је и логично да рад овог интензитета често доведе до великог замора. Ипак, Пожаревац не сме и неће трпети на свом путу напретка и модернизације и зато му се сви морамо подредити“.
Отварање 1 300 нових радних места у наредних годину дана
Градоначелник је позвао све Пожаревљане који немају посао да се одазову  на позив турске компаниије Рингелсан која ће у наредних две недеље запослити 300 радника у оквиру фабрике текстила, чије се отварање очекује у најскоријој будућности. Поред Рингелсана, и Стоп шоп ће 5. марта организовати сајам запошљавања, током кога би посао требало да добије још око 300 радника. Отварања и ритејл парка и фабрике текстила су од огромног значаја за Пожаревац, и у правом смислу историјски догађаји јер Пожаревац до сада није имао страних директних инвестиција, а оба инвеститора су дошла на иницијативу локалне самоуправе, која је широм отворила врата и трудила се да пружи сваку врсту помоћи свима који желе да инвестирају у Пожаревцу.
Спасовић је оцено као срамотне и апсолутно непримерене коментаре који у се појавили на друштвеним мрежана у вези отварања новог ритејл парка и фабрике текстила: „Желим да кажем и то да су апсолутно нетачне приче да страни инвеститори који су великим залагањем локалне самоуправе дошли у град, у њему започињу посао и већ траже раднике, своје будуће запослене траже преко наше странке. Драго ми је што такве приче и оне који их намерно потурају на најбољи начин демантују сви они грађани који јавно говоре да су регуларно позвани са бироа на конкурс а притом нису ни наши чланови ни симпатизери. Понављам, у питању су озбиљне компаније које послују у неколико земаља и невероватно је и помислити да би своје раднике могли да бирају по било каквом другом кључу осим по њиховим квалификацијама и марљивости. Још једном користим прилику и апелујем на све незапослене суграђане да пажљиво прате све конкурсе за посао и представе се будућим послодавцима, којих ће, сигуран сам, у нашем граду бити још више у годинама које су пред нама. Ми се не кријемо иза странке, већ искључиво иза свог рада, закључио је Спасовић.
Велике инвестиције у граду у току 2018 године
Бане Спасовић осврнуо се на конкретне резултате у последњих годину и по дана, који обухватају више од 20 километара асфалтираних путева, радове на уређењу хиподрома, Љубичева, школа, вртића, ширењу топлификационе мреже..., али најавио и нове, велике инвестиције у граду. Он је напоменуо да се све ради плански, да се улице комплетно сређују тек када се изгради или обнови комплетна подземна инфраструктура, и да се прекинуло са праксом која је важила претходних година да се новосфалтиране улице у неколико година више пута раскопавају како би се радила инфраструктура.

Спасовић се запитао коме смета добра сарадња са председником државе Александром Вучићем, поготово што је након његове посете у септембру прошле године, када је отворио Љубичевске коњичке игре, град почео да се развија крупним корацима:„Зашто и коме смета то што Пожаревац ради пројекат од 50 милиона динара за инвестиције у старом крилу Опште болнице где су већ обезбеђена средства у износу од преко 10 милиона евра, као и то што смо од ИПА фондова добили и 4 милиона евра за нови део болнице. Зашто и коме смета то што је обновљена школа "Јован Цвијић" у Костолцу, што се ради пројекат за Дом здравља вредан 400 милиона динара, што ће школа "Доситеј Обрадовић" кроз улагања добити 200 милиона динара, локална самоуправа од Министарства финансија још 100 милиона за улагања, а све захваљујући доброј сарадњи са Владом. – поставио је још низ питања онима који, како је казао, тврде да се у Пожаревцу ради лоше. Такође је, у том делу конференције, објавио добијену информацију да је Министарство омладине и спорта званично одобрило Пожаревцу више од 40 милиона за улагање у ергелу Љубичево, што ће уз учествовање града достићи цифру од око 70 милиона динара. Спасовић је додао и да други сегмент коњичког спорта у Пожаревцу, хиподром, очекује улагање од 125 милиона динара, којим ће се добити нове стазе по свим светским стандардима али и пројекат вредан 4 милиона евра. Све ово уследиће, у сарадњи председником државе  Александром  Вучићем и његовим кабинетом као и са Владом Србије. 

Поред тога још око 300 милиона динара уложиће се у уређење села која су угрожена од ТЕ КО Костолац, и то у сарадњи са ЕПС – ом. Из буџета Града финансираће се уређење путева и улица, од којих су најзначајнији сређивање Синђелићеве улице, затим Хајдук Вељкове, расвета у целом граду. Одговарајући на нтачне изјаве и коментаре који се могу чути за скупштинском говорницом или по друштвеним мрежама градоначелник је изјавио: „Појединци (представници опозиције који своје искључиве активности базирају на нетачном блаћењу по друштвеним мрежама) покушавају да уруже слику града да се представи да се у Пожаревцу ништа не ради. Међутим, грађани знају да препознају ко шта и колико ради. Ти исти нека се само присете не тако давних времена... када се асфалтирало три или четири километара годишње... када смо били затворени за сваки вид сарадње... када су нас инвеститори заобилазили у најширем луку... када смо имали зид на моравском мосту...
Српска напредна странка неће се, ни у нареом периоду обазирати на такве нетачне тврдње, као што то није ни о сада радила, и наставити и у наредном периоду да предводи Пожаревац онако како је то једино исправно – у интересу свих његових грађана, закључио је Спасовић и додао да се не може сакрити ништа што је испред очију грађана.