Вести

Потписан први уговор по програму ЛЕР - а

Град Пожаревац спада у три града у Србији који имају Програм локалног економског развоја а у циљу економског развоја Града Пожаревца и стварању повољнијег пословног окружења. Програм је већ почео да даје резултате, а данас је потписан и први уговор, којим се компанији Дипром тим ДОО додељују подстицајна средства у износу од око 3, 5 милиона динара за набавку опреме и побољшање производног процеса. Уговор су потписали градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и директор фирме Дејан Ковачевић.
Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом изјавио: „За реализацију овог Програма Град је издвојио 17.000.000,00 динара за доделу различитих подстицаја привреди како би се створили услови за оснивање нових предузећа, ојачавања постојећих предузећа, отворила радна места, увеле нове технологије и иновације и самим ти да се Град позиционира као снажан привредни центар за инвестирање, пословање и живот. Добитник подстицајних средстава  ДИПРОМ ДОО је у обавези да реализује пројекат у року од три године од доделе подстицаја, да исти одржи још три године, да упосли 21 лице до краја 2021. године и да достигнути број укупно запослених не смањује у периоду од најмање три године након реализације пројекта, да новозапосленим лицима исплаћује зараду увећану за 20% од минимално прописане зараде. Након потисивања Уговора средства ће бити уплаћена DIPROM TIM D.O.O Пожаревац у року од 8 дана, од дана подношења уредног захтева за пренос средстава Одељењу за буџет и финансије Градске управе Града Пожаревца“, истакао је градоначелник.
Директор Дипром тима ДОО Дејан Ковачевић је рекао да ће ова средства доста значити његовој фирми у циљу даљег развоја и запошљавања људи и да ће запослити 30 нових радника. Похвалио је локалну самоуправу за овај корак који ће доста поправити стање у привреди. Добијена средства ће искористити за набавку додатне опреме за пекарску индустрију. Он је позвао своје колеге привредника да конкуришу за подстицајна средства и тиме олакшају и унапреде своје пословање.