Вести

Потписан Уговор за сређивање нове зграде болнице

Градска болница у Пожаревцу постаће након реализације пројекта прекограничне сарадње нови регионални центар за дијагностиковање и лечење малигних болести. Вредност пројекта који се односи на сређивање нове зграде болнице износи око четири милиона евра, а средства за предфинансирање пројекта обезбедио је Град Пожаревац. Преостали износ обезбеђен је из донације Европске уније у оквиру прекограничне сарадње са Румунијом. Тим поводом градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и директор болнице др Данко Николић потписали су Уговор којим се регулише суфинансирање од стране Града Пожаревца, неопходан услов за реализацију пројекта који носи назив “Румунско-српска заједничка иницијатива у борби против канцера у пограничном регион:Унапређено дијагнистиковање и лечење малигних тумора”. 

Према речима градоначелника Града Пожаревца Банета Спасовића средства су распоређена у три године у овој години је предвиђено 350 000 евра, за наредну годину нешто преко 200 000 евра и за 2020.годину 150 000 евра. Град Пожаревац је Одлуци у буџету за 2018.годину обезбедио потребна финансијска средства у износу од 42 милиона динара за финансирање сопственог учешћа у поменутом пројекту. Влада Републике Србије је одобрила део улагања Пожаревца за потребе суфинансирања реконструкције, изгадње и опремање зграде нове болнице, као дела ИПА пројекта прекограничне сарадње сарадње “Румунско-српска заједничка иницијатива у борби против канцера у пограничном регион:Унапређено дијагнисофиковање и лечење малигних тумора” за 2018.годину.

Директор Опште болнице Пожаревац др Данко Николић је рекао да је у овај пројекат укључено и 12 општина у Србији и да ће много болница од овог пројекта имати бенефите. “Овај пројекат доноси боље услове за све наше грађане, добићемо условне, модерне просторије, где ће сви наши пацијенти лечење много лакше поднети”, рекао је Николић. 

У току извођења ових радова службе у болници ће радити нормално зато што је реч о сређивању просторија које се не користе.