Вести

Пожаревац уз Александра Вучића

Величанственим митингом Александар Вучић представио се Пожареваљанима и на најбољи начин истакао кандидатуру за председника Србије. У препуној хали Спортског центра у Пожаревцу, у фантастичном амбијенту, пред хиљадама симпатизера, Вучић је, са сарадницима и истакнутим становницима нашег града представио политику коју ће водити наредних година, и затражио подршку, коју је и добио.
У Пожаревцу су данас гостовали министри у Влади Републике Србије: Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, Зоран Ђорђевић, Жарко Сертић, Јадранка Јоксимовић, Вања Удовичић, Александар Вулин, председница Народне скупштине Маја Гојковић, народни посланици Александар Мартиновић, Марија Обрадовић, Верољуб Арсић, затим Никола Селаковић, члан председништва СНС - а Братислав Гашић, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, председник Скупштине Пожаревца Бојан Илић, председник ГО Костолац Иван Савић, Саша Павловић, заменик градоначелника, чланови Градског већа, директори јавних предузећа и установа,  председници свих општина Браничевског округа, представници коалиционих партнера из СПС – а, Јединствене Србије, Покрета социјалиста, СДПС – а....
Пожаревљанима се први обратио Небојша Стефановић, који је критиковао политику Вучићевих противника и истакао да они немају никакву политику осим критике Александра Вучића. „Не смем ни да помислим шта би се догодило да такви људи дођу на власт. Победом Александра Вучића Србија остаје стабилна и поносна држава, која припада народу, а не тајкунима“, рекао је између осталог Стефановић.
Потом се граћанима обратио Слободан Боба Степић, наш познати глумац који је рекао да Александар Вучић има све особиме великог државника, и његову улогу и политику упоредио са оном коју је некада водио и имао Милош Обреновић: „Препознао сам код њега енергију, марљив рад, спремност на компромис, али и личну жртву. Све оно што треба да има човек који треба да води једну земљу, моју земљу, нашу земљу, нашу Србију. Све побројано са људима попут Александра Вучића се множи и уверен сам да ће уложени труд дати резултате: бољу, бржу и јачу Србију. То видим и у Пожаревцу, код наших људи, код нашег градоначелника. Е, та енергија је мене привукла. Као професиионални глумац увек могу да препознам када неко глуми, када имитира и глумата, а када је у свом обраћању потпуно искрен“, истакао је Степић.
Након Степића, Пожаревљанима се обратио министар за рад и запошљавање Александар Вулин, који је истакао да Србија никада неће признати Косово и да ће увек чувати српство. Он је истакао и да ће Србија са Алесандром Вучићем у будућности сигурно бити сигурна и стабилна земља  којој ће људи моћи мирно и лепо да живе и одгајају своју децу.
Ивица Јевтић, капитен одбојкашког клуба „Млади радник“ упоредио је улогу коју Александар Вучић има у Србији са српским спортистима речима: „У сваком колективном спорту постоји капитен који на терену контролише ток игре, зна шта треба да се уради и сноси највећу одговорност. Нас, српске спортисте карактерише несаломив дух. Ми остављамо срце на терену зато што волимо своју земљу. Хоћемо да она буде успешна као што је успешна у колективним спортовима. Имамо два најважнија услова за највеће успехе: добар и вредан народ и капитена који има знање, искуство и победнички дух. Александар Вучић, председник“.
Богољуб Карић изашао је за говорницу након Ивице Јевтића и пружио подршку кандидатури Александра Вучића.
Највеће овације Пожаревљана добио је Александар Вучић, који је у свом обраћању истакао најважније правце политике коју ће Србија водити са њим на челу. Он је истакао да је у будућности најважнији циљ да Србија остане стабилна држава, коју ће поштовати њени суседи и остале државе. Говорио је и о резултатима које је имала Влада са њим на челу, а који се огледају у великом броју отворених нових радних места, и великим напорима коју су уложени у реформе. Александар Вучић рекао је у једном тренутку да "нигде и никада" није као у Пожаревцу. Подсетио је Пожаревљане на посету Бамбију, који је знатно унапредио своју производњу у протеклом периоду. Осврнуо се и на стање у Браничевском округу, и истакао да је у наредном периоду задатак да се он учини приступачнијим, „како би сви видели колико је Источна Србија лепа“. Нагласио је и да ће се у наредном периоду радити на реконструкцији пута Жагубица – Петровац, и пута према Кучеву. Како је рекао, у кампањи се могу чути од полтичких противника најтеже речи увреда и да такав речник увреда није постојао до сада на политичкој сцени Србије, али да се не брине због тога.
Без обзира на то, не узбуђујем се превише, због свих њихових тешких и ружних речи, рекао је, јер је радио поштено и одговорно, све што се могло урадити за своју земљу и грађане.
Он је навео да није лако да свакодневно одговара на претње и увреде.      
"Нека мере ствари које се не мере, ми ћемо да меримо радна места, успехе, љубав према отаџбини, то се мери", рекао је Вучић.
Оно што га брине је, како је рекао, нешто сасвим друго, а то је не само жеља да земљу врате у прошлост, већ жеља да изазову немире и нереде по Србији.
"Чак не кажу 'извините, погрешили смо'. Не постоји извини и шалили смо се", приметио је Вучић, и додао да ти остају при томе да хоће да изазову сценарио и пуцање као у Македонији.
Вучић је додао и да ти људи у ствари хоће да изазову нестабилност и знају да не могу да добију подршку, али верују да ће имати успеха ако изазову нереде.
"Успех за Србију је мир и стабилност" рекао је Вучић и навео да треба да размишљамо о нашим сељацима и пољопривредним добрима, фабрикама и радницима, нашим успесима а никако сукобима...
Премијер је додао да зна да се грађани Србије не плаше оних који би да је врате у прошлост, баш као што их се, како је рекао, ни он не плаши.
Вучић је питао,а шта друго, осим мржње, његови противници могу да понуде.
"Сви се скупите, 10-15, колико вас има, на ту црту коју сте тражили. Долазим и ја, да вас победимо 2. априла, да покажемо да Србија хоће будућност, а не прошлост", поручио је Вучић.
"Наш посао је да се изборимо за Србију тако што нећемо дозволити да се врати у прошлост, тако што ћемо храбро да се боримо за будућност", рекао је Вучић.
"На увреде ћу да им одговорим мукотрпним радом, још тежим и напорнијим, и још бољим резултатима", рекао је Вучић.
"Избори ће протећи у миру и демократској атмосфери, поручио је Вучић и додао:
"Ако изгубимо честитамо, ако победимо радоваћемо се један дан и идемо да радимо" рекао је Вучић.
Ма колико претили и викали, шта год чинили и шта год радили, нећу им дозовлити да угрозе мир ваше деце. Неће бити никакве пуцњаве.
"Пред нама је много тога што треба да учинимо. Србија ће бити сигурно и добро место за све и моћи ћете да живите од свога рада", уверен је Вучић.
Ма колико претили и викали и увреда износили једну вам ствар обећавам - шта год да ураде нећу им дозволити да угрозе мир и спокој ваше деце и неће бити никаквих пуцања и нереда, истакао је Вучић и додао да ће избори протећи у миру и демократској атмосфери.
Вучић је приметио да Србима који су отишли из земље сада лакше, јер је Србија угледна, те да почињу да размишљају да се за годину, две врате у Србију, док они који су планирали да оду, да то не учине.
"Ја вам кажем, останите у Србији. А и за вас који сте отишли молићемо вас да се вратите, јер ће Србија бити добро место за вас, да можете да живите од свог рада", закључио је Вучић.