Вести

Председница Народне скупштине расписала изборе за председника Републике Србије за 2. април 2017. године

Том приликом председница Гојковић се обратила јавности истакавши да ће Одлука о расписивању избора ступити на снагу даном објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије“, рокови за спровођење изборних радњи почињу да теку истога дана, а изборе за председника Републике Србије спровешће органи за спровођење избора, на основу одредаба Закона о избору председника Републике.

„Позивам грађане Србије да 2. априла изађу на изборе у што већем броју, и да својим гласом одлуче ко ће бити председник Србије у наредном периоду, односно мандату.

Позивам грађане Србије да пажљиво прате председничку кампању и да својим гласом оцене на првом месту програме кандидата, јер они су од изузетне важности за даљу будућност и стабилност Србије.

Позивам грађане и желим им да изаберу најбољег кандидата, који ће озбиљно и одговорно у свом мандату сарађивати са Владом Републике Србије и борити се за очување политичке и економске стабилности, која је до сада постигнута, као и слободе, независности и суверенитета Републике Србије.

Имам поруку и за кандидате, желим да у својим кампањама поштују грађане Србије и да рачунају на њихове гласове једино ако им се обраћају програмима а не мржњом.

Желим им да се за њихове гласове боре програмима, радом и одговорношћу, желим и да поштују демократске процесе и вољу грађана Србије која ће бити исказана на изборима!“ поручила је председница Народне скупштине.
Извор: http://www.parlament.gov.rs/Predsednica_Narodne_skup%C5%A1tine_raspisala...