Вести

Програм 54. ЉКИ – концерти познатих извођача, богат спортски програм на Хиподрому

Када су завршене прошлогодишње 53. ЉКИ руководство Града Пожаревца одмах је најавило да, од прошле године освежену и препорођену најзначајнију пожаревачку манифестацију подигне на још виши ниво и да одмах креће да ради на томе. Тада се чинило тешко да је манифестацију која је добила покровитељство председника Србије, на којој је наступило Бијело дугме пред 25 000 људи, уопште могуће подићи на виши ниво. Међутим, Пожаревац је све урадио да тако заиста и буде. 

Градоначелник Бане Спасовић и генерални секретар председника Србије Александра Вучића Никола Селаковић најавили су још већу подршку Републике Србије нашој најважнијој манифестацији, са тежњом да она постане један од најзначајнијих српских брендова. Наравно, најављено је и да ће игре отворити председник Србије Александар Вучић. 

Ове године игре су добиле и генералног спонзора у лику Апатинске пиваре, што се показало као прави потез, јер је на њихову иницијативу организовано „загревање“ за ЉКИ кроз концерте Рибље чорбе и Кербера (на оба концерта дошло је по 10 000 Пожаревљана). 

Већ од данас, увертира за игре и званично креће у виду концерта симфонијског оркестра  Гвардие, још једног откровења од прошле године, али и низа пратећих манифестација по целом граду. У четвртак је на програму концерт групе Неверне бебе, до ће у петак, након дефилеа и званичног отварања игара, наступити Здравко Чолић, као овогодишња главна звезда за ЉКИ. У суботу је на Тргу ослобођења најављен концерт Дејана Петровића и Биг бенда. 

Уз све то, подразумева се и богат спортски програм на Хиподрому, а Пожаревац је већ најавио да намерава да постане главни центар коњичког спорта у Србији, за шта имамо капацитете и могућности.