Вести

Пројекат "Stop shop" представљен Пожаревљанима

„Stop shop“ ће се, након Ниша, Чачка и Ваљева  градити и у Пожаревцу. Укупна вредност инвестиције је око 10 милиона евра, а град би требао да добије савремени ритејл парк, са скоро 10 000 квадрата пословног простора и разним садржајима попут продавница, кафића ресторана, дечијег игралишта, вероватно и биоскопа, најављено је на конференцији за медије коју је поводом улагања аустријске компаније Immofinaz у Пожаревцу организвао градоначелник Бане Спасовић са представницима ове компаније. Поред градоначелника, на конференцији су говорили и Дарко Гризељ, менаџер имовине компаније Immofinanz, као и Бранимир Бојић, у овој аустријској фирми запослен као менаџер развоја.
Овај познати бренд ритејл паркова шириће своје пословање на локацији у улици Ђуре Ђаковића иза Ариве литас. Компанија је за потребе изградње ритејл парка купила укупно око 3 хектара земљишта од чега око 0 ари од града, у вредности од 11 854 111 динара.
„Драго ми је да могу да представим прву у низу директних инвестиција у наш град, јер сам сигуран да ће добри  утисци  које ће компанија Immofinanz из Аустрије понети из Пожаревца бити најбоља препорука за наш град и за остале  потенцијалне улагаче. Целокупна вредност овог улагања је око 10 милиона евра. Као представника градске власти  драго ми је да је локална администрација успела да брзо реагује како би ова инвестиција била реализована“, рекао је  градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.
"Stop shop" је најуспешнији бренд компаније Immofinanz у области малопродајних центара у Аустрији и Централној и Источној Европи, рекао је Дарко Гризељ, менаџер компаније. „Посетиоцима нудимо довољно паркинг места, оптималну приступачност и високу функционалност захваљујући  атрактивној комбинацији закупаца коју чине међународне и локалне компаније. Портфолио бренда обухвата 58  малопродајних центара у седам земаља и то Аустрија, Мађарска, Словачка, Чешка, Словенија, Пољска и наравно Србија“, казао је Гризељ.
„Пожаревац је већ неко време у нашем фокусу и мишљења смо да град, као и читав Браничевски округ заслужују више пажње. То је разлог што ће пожаревачки ритејл парк бити за нијансу мањи од нишког, али већи од чачанског и ваљевског. То је наша одлука након детаљне анализе која је довела до тога да наша очекивања од ритејл парка у Пожаревцу буду прилично велика“, навео је Бранимир Бојић.
Иначе, Stop shop је најуспешнији бренд компаније Immofinanz у области малопродајних центара у Аустрији и Централној и Источној Европи. Слоган бренда је: купац је на првом месту. Посетиоцима нуде довољно паркинг места, оптималну приступачност и високу функционалност захваљујући атрактивној комбинацији закупаца коју чине међународне и локалне компаније. Портфолио бренда обухвата 58 малопродајних центара у седам земаља (Аустрија, Мађарска, Словачка, Чешка, Словенија, Пољска и Србија).
У Србији се налазе у Чачку, Нишу и Ваљеву. Долазак реномиране аустријске компаније Immofinanz шаље снажну поруку да је Пожаревац погодан амбијент за стране инвестиције и да подржава све инвеститоре. Immofinanz је компанија за некретнине чије су пословне активности фокусиране првенствено на малопродајне, канцеларијске и логистичке објекте на осам главних тржишта у Европи: Аустрија, Немачка, Чешка, Словачка, Мађарска, Румунија, Пољска и Москва. Основна делатност обухвата управљање и развој некретнинама. Компанија поседује портфолио непокретности у вредности приближно 6.2 милијарде евра, који обухвата више од 390 објеката.