Вести

Радови на асфалтирању у Старом Костолцу

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић обишао је са својим сарадницима и председником градске општине Костолац Иваном Савићем радове на асфалтирању у селу Стари Костолац. Вредност инвестиције је  10 милиона динара а асфалтира се 800 метара пута и 500 метара тротоара.
Приликом обиласка локације градоначелник Спасовић је истакао да се на овом месту види да се испуњава оно што је Српска напредна странка обећала у предизборној кампањи а то је да се неће раздвајати град од сеоских месних заједница и да су сви житељи са територије града Пожаревца подједнако битни. Градоначелник је још најавио да ће се радови у Старом Костолцу одвијати из три фазе и да је укупна процењена вредност радова од 35 до 40 милиона динара. Ове године биће асфалтирано укупно 15 км путева на територији града Пожаревца што је скоро дупло више него претходне године, паралелно са асфалтирањем пошљунчиће се 10 километара некатегорисаних путева истакао је Спасовић и додао да је чак 70 000 квадратних метара асфалтирано путева и тротоара. Све ово је доказ да се након избора није стало него да су радови убрзани и увећани и да је циљ да сва места на територији града Пожаревца имају асфалтиране путеве закључио је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.
Иван Савић председник градске општине Костолац рекао је овом приликом да се у 2016.години инвестирало у свим насељима на територији градске општине Костолац и да ће се тако наставити убудуће. Савић је још додао да овај пут није рађен тридесетак година већ је само одржаван што још једном иде у прилог чињеници да се са речи прешло у дела.
Директор дирекције за изградњу града Пожаревца Митар Караџић каже да се поред радова у Старом Костолцу која је једна од већих асфалтира се и у Пожаревцу  у улицама Словенска, Бате Булића, Новосадска, Воје Вујовића а започете су и велике инвестиције као што је уређење Кнез Милошевог Венца и Шумадијске улице. Караџић још додаје да ће се започети са радовима још у 7 села и две улице у Пожаревцу.