Вести

Радови на инфраструктури у вредности преко 350 милиона динара

Изградња комуналне инфраструктуре спада у највеће приоритете од када је Српска напредна странка преузела одговорност да води Пожаревац. У складу са планом да се најпре изведу радови тамо где има највише проблема и да се направи основа за инфраструктуру која недостаје, ове године у току су радови на изградњи Јужног кишног  колектора, чијом изградњом град неће више бити угрожен од великих атмосферских падавина. Вредност изградње овог колектора је преко 200 милиона динара. Након изградње Јужног колектора у плану је да се изгради и Северни који ће коштати преко 250 милиона динара тако да је укупна вредност овог пројекта преко 450 милиона динара. 

Поред тога, у току је потпуна реконструкција улице Јована Шербановића, која обухвата и замену магистралних водова топлификације. Радови би  требало да буду завршени до јула буде, што подразумева нов коловоз, тротоар, паркинг места, уличну расвету и зелени појас, вредност ове инвестиције без топлификационе мреже је преко 32 милиона динара. Читава улица је широка између 18 и 20 метара, са коловозом ширине око 6,5 метара. Радове на поменутим локацијама обишао је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима, и истакао да су „они у улици Јована Шербановића посебно значајни када се зна да се само у овој улици налазе три школе и Дом здравља и веома је важно да улица буде потпуно функционална и са великим бројем паркинг места истиче градоначелник.Што се тиче  дрвореда, градоначелник каже да су ове године за озелењавање у буџету издвојили око 12 милиона динара и да ће дрвореди бити обновљени тамо где постоји потреба“.

Директор Топлификације Дејан Дачић је овом приликом рекао да се радови спроводе у координацији са локалном самоуправом и другим ЈП и да је то доказ тимског рада. Он још истиче да радови теку по плану а поред сређивања самог језгра града ради се на проширењу топлификационе мреже и у месној заједници Сопот.

Јавно предузеће Топлификација је за ову годину извојило око 19 милиона динара за инвестиције у топлификациону мрежу у овој улици. Он је још напоменуо да се цеви у овој улицимењају након 30 година за наредних 30.

У Невесињској улици у току је и на замена азбестних водоводних цеви дужине преко 450 метара, вредности око 8,5 милиона динара. 

В.Д. директора ЈКП Водовод и канализација Владимир Стојимировић је овом приликом изјавио да се завршетак радова у овој улици очекује се за петнаестак дана он је најавио да следе радови у Марковој улици у дужини од 250 метара са планираних 25 прикључака. Вредност уговора је 4.5 милиона динара а планирани рок за завршетак радова је 60 дана. Градоначелник Бане Спасовић је рекао да је у плану ове локалне самоуправеда цео град буде покривен водоводном мрежом и да је до сада покривено скоро 99 одсто грађана водоводом.