Вести

Радови у интересу свих у Дрмну

Месни одбор СНС Дрмно организовао је у протеклом периоду више акција сређивања запуштених зелених површина у том насељу. Најпре је, у акцији у којима су учествовали чланови Српске напредне странке, али и мештани, уређен простор око месне заједнице и Дома културе. Тада је детаљно очишћен плато испред Дома културе, поправљена расвета на објектима који припадају месној заједници, очишћена и поправљена фонтана која дуго времена није радила. Након тога, уочи Међународне смотре фолклора, која се сваке године одржава у Дрмну офарбане су клупе, поправљен бунар и уређено зеленило испред Дома културе. У свакој од ових акција учествовало је по десетак чланова Српске напредне странке, као и мештана Дрмна.
Драган Ивић, председник МО СНС Дрмно, који је уједно и нови председник Савета МЗ Дрмно и организатор радова рекао је да постоји много људи у Дрмну који желе да помогну и да сами допринесу да њихово насеље буде боље и пријатније место за живот. "Простор око Дома културе користе сви у Дрмну, и заједнички интерес да он буде што лепше сређен. Најважније је да код грађана постоји свест о томе да је неопходно да заједничким напорима допринесемо томе да нам свима буде боље. Сами радови нам не одузимају много времена, а најважније је да се, док они трају, а и након тога, сви лепо дружимо". Поред тога, постоје и друге површине које ће бити уређене у наредном периоду.
У прилог томе говоре и радови на уређењу Новог гробља, које је такође годинама било запуштено и неодржавано. Овога пута, радове је организовао Савет месне заједнице, уз помоћ Града Пожаревца, који је организовао јавне радове, управо ради уређења запуштених зелених површина, а уз помоћ којих је уређен улаз у село.  Радови, у којима су учествовали чланови Савета МЗ Дрмно почели су прошле недеље, са циљем да се гробље среди и доведе у оптимално стање. До сада је покошен простор око  старог и већи део Новог гробља, док се читав простор раскрчује од растиња.