Вести

Разговор са Пожаревљанима

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић данас је примао грађане који су у претходном периоду поднели захтев да изложе свој проблем у непосредном контакту.
Поред градоначелника, пријему су присуствовали и његови сарадници, заједно са члановима Градског већа Срђаном Радовановићем, задуженом за месне заједнице и ГО Костолац и Дејаном Крстићем чији је ресор култура, невладине организације и информисање. Присутан је био и Александар Симоновић, шеф одсека за стручне послове градоначелника и Градског већа.
Пријем је почео у јутарњим часовима и како смо сазнали, свој проблем, примедбу или сугестију, је представницима извршне власти изложило 25 грађана, од којих су неки долазили у име неког удружења или организације.
- Данас смо одговорили на неке од захтеве за пријемом који су у кабинет стизали у претходном периоду. Намера ми је била да свакоме грађанину пружимо неопходну пажњу, тако да смо се одлучили на овај број. Најчешће су нам се јавили грађани који су желели помоћ услед тешке материјалне ситуације, углавном кроз запослење. Објашњавали смо да је наш посао да створимо услове за отварање радних места а не директно проналажење посла и многи су разумели. У једном случају смо младу особу, која је дошла да пита за посао, заинтересовали да аплицира на неком од будућих конкурса за средства за самозапошљавање. – казао је градоначелник Спасовић мислећи на конкурсе у којима се град појављује као партнер НСЗ-у и додао да ће и остали грађани доћи на ред током наредних пријема.
- После пропасти МИП-а дуго већ тражим стални посао и знам да је свуда тешко, али очајан сам. Бане (градоначелник Спасовић прим.аут.) је обећао да ће сви наредни конкурси за запошљавање бити поштени, а ја се не бојим рада чак и када се поредим са много млађима. – казао је мушкарац у раним педесетим годинама који није желео да га фотографишемо и помињемо му име.
Старији запослени у Градској управи кажу да не памте ову форму пријема грађана, а они који су разговорима присуствовали сматрају да је овакав пријем вишеструко користан.
- Грађани су нас упутили на неке нелогичности на које наилазе у сусрету са градским службама. То су често ситнице које се проналазе у ситуацијама које су веома ретке, али се ипак дешавају. Захваљујући томе сада имамо прилике да их исправимо. – казао је Срђан Радовановић, члан Градског већа.
- Долазили су нам и представници удружења који су тражили помоћ али и давали занимљиве предлоге. Ево, захваљујући овом пријему сазнао сам за једно удружење које прави феноменалне уникатне сувенире у духу домаће радиности и заједниочки смо дошли на иодеју да покрену серију са мотивима града Пожаревца. – казао је Дејан Крстић, члан Градског већа.
До сада је захтев за пријем поднело око 400 грађана. Намера је да се у будућности прецизирају дани у месецу када ће се организовати овакви разговори са грађанима.