Вести

Саша Глуваков и Далибор Миљковић нови чланови Градског већа

Саша Глуваков и Далибор Миљковић, обоје чланови Српске напредне странке, нови су чланови Градског већа. Саша Глуваков убудуће ће водити ресор пољопривреде, док ће Далибор Миљковић бити задужен за комуналну инфраструктуру.  Они ће на тим функцијама заменити Александра Стојановића и Драгана Костића.
Драган Костић изабран је за новог директора костолачког предузећа „Аутотранспорт“. У периоду у коме је обављао функцију члана Градског већа задуженог за комуналну инфраструктуру знатно је подигнут ниво извршења буџета града и ниво реализације инвестција, са 25 на готово 80 процената реализације. За непуних девет месеци, током којих је Костић водио свој ресор уређено је преко 50 километара путева у свим деловима града, значајно је проширена топлификациона мрежа, проширена мрежа кишне канализације започето је реновирање градског Хиподрома и уређење ергеле „Љубичево“.
Александар Стојановић обавља и посао директора Пољопривредне саветодавне стручне службе. У периоду његовог рада у Градском већу значајно је унапређен однос града према сектору пољопривреде, и унапређен рад одсека Градске управе који се бави пољопривредом. Град је у том периоду уложио око 70 милиона динара у пољопривреду. По први пут после 2011. године издато је пољопривредно земљиште у власништву града. Од тог новца 30 милиона динара је, са додатних 7, 5 милиона који су добијени од министарства пољопривреде уложен у уређивање атарских путева и уређено је укупно око 28 километара пута у свим пожаревачким и костолачким селима. Значајно је унапређен и рад Комисије која додељује субвенције за пољопривредне произвођаче (некадашњи Аграрни фонд), чији рад годинама био предмет критика због сталног преношења средстава. У претходних неколико месеци расписана су три конкурса за субвенционисање пољопривреде, склопљено је преко 200 уговора са пољпоривредницима и удружењима пољопривредника, док је на име субвенција град доделио око 27 милиона динара.
Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић оценио је да су они свој посао обавили врло добро. „Александар Стојановић урадио је све што је договорено и за врло кратко време област пољопривреде је унапређена и постављена на здраве основе. Драган Костић такође је веома добро обавио свој посао“, истакао је градоначелник и набројао инвестиције које су реализоване током Костићевог мандата. 
Саша Глуваков рођена је 1990. године и по занимању је мастер инжењер рударства. На локалним изборима одржаним у априлу 2016. године изабрана је за одборницу у Скупштини Града Пожаревца. Тренутно је студент друге године докторских студија, са просечном оченом свих положених испита 9,83. 2016. године, одлуком Наставно-научног већа Рударско-геолошког факултета добила звање истраживач-приправник.
Далибор Миљковић рођен је 1983. године. По занимању је струковни економиста. За одборника у Скупштини Града Пожаревца биран је два пута, 2012. и 2016. године. Од 2013 – 2016 године био је и председник МЗ Булевар. Запослен је у Пошти Србије. Ожењен је, отац једног детета.