Вести

Србија добила нову Владу

Премијер Србије Александар Вучић представио је у Народној Скупштини Републике Србије свој кабинет у коме се налази осам нових имена. Премијер је у свом експозеу представио и програм нове Владе Републике Србије. . Обраћајући се посланицима Александар Вучић поручио је да неће дозволити да се Србија враћа назад и да стане. Вучић је рекао да данас није у парламенту само због фомирања нове владе, „Већ и да сви заједно постављамо лествицу и одговарамо на питање колико можемо да постигнемо, тестирамо наше могућности и лимите, проверамо да ли смо као земља мали или можемо да будемо велики, да ли ћемо успети да се попнемо или клизимио и да ли ћемо моћи да померимо границе нашег рада, образовања, наше сујете и помирености са тим колико и шта можемо”, рекао је Вучић. Он је додао да је влада изабрана не због себичних интереса, већ да буде одговорна за померање граница и подизање лестивце.
У предлогу за избор чланова Владе Србије налази се осам нових имена у односу на претходну. Нова влада имаће 18 министара, од који су три без портфеља и три потпредседника.
Нови предложени министри су Горан Кнежевић (привреда), Бранислав Недимовић (пољопривреда), Нела Кубуровић (правда), Ана Брнабић (државна управа), Младен Шарчевић (просвета), Владан Вукосављевић (култура и информисање). Места министара без портфеља добили су потпредседница СПС Славица Ђукић Дејановић и председник ПУПС Милан Кркобабић.
Састав нове Владе Републике Србије:
- премијер Александар Вучић
- први потпредседник и министар спољних послова Ивица Дачић
- потпредседник и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић - потпредседница и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић
- потпредседник и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић
- министар финансија Душан Вујовић
- министар привреде Горан Кнежевић
- министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић
- министар рударства и енергетике Александар Антић
- министарка правде Нела Кубуровић
- министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић
- министар одбране Зоран Ђорђевић
- министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић
- министар здравља Златибор Лончар
- министар рада, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин
- министар омладине и спорта Вања Удовичић
- министар културе и информисања Владан Вукосављевић
- министри без портфеља Јадранка Јоксимовић, Славица Ђукић-Дејановић и Милан Кркобабић.
Експозе премијера Александра Вучића можете погледати на следећем линку: http://www.sns.org.rs/novosti/vesti/aleksandar-vucic-program-vlade-republike-srbije