Вести

Српска напредна странка митингом у Врању започела кампању за председничке изборе

Митинг је одржан у хали спортова, која је била препуна, док је неколико хиљада људи остало испред хале. Грађанима Врања обратили су се Марија Обрадовић, народна посланица и председница Уније жена СНС, Драган Марковић Палма, лидер Јединствене Србије, Ивица Дачић, председник СПС – а, Милош Симоновић, спортиста из Врања, Милена Филиповић, ученица четвртог разреда Гимназије из Врања и, наравно, Александар Вучић, који је, између осталог рекао: „Имамо заједнички циљ, хоћемо јачу, бољу, снажнију и успешнију Србију, хоћемо такву Србију да створимо и хоћемо заједнички да се изборимо за њу“, поручио је из Врања председник СНС и заједнички кандидат владајуће коалиције на председничким изборима Александар Вучић.
Он се захвалио свима који су се окупили на његовом првом митингу у председничкој кампањи, како би лидерима свих странака показали да су у владајућој коалицији нешто научили, да су се променили и да код њих нема сујете, већ само заједничког циља - јаче, боље и успешније Србије.
Бићу кандидат свих људи који нису само у нашој странци и странкама наших коалиционих партнера", рекао је Вучић и додао:
"То је потребно, јер су данас, и пре него што су избори расписани, а прећуткивали смо све увреде и клевете, вику и галаму коју су правили они који су учествовали у највећој пљачки нашег народа, показали шта желе, ујединили се око сопствених неистина и лажи, и прете насиљем и дестабилизацијом Србије, да у Србији праве Македонију, Украјину, или не знам већ шта", рекао је Вучић.
Његов одговор свима је, каже, да их се није уплашио, и да им не да да сруше Србију, да овде буде мрак.
Ипак, рекао је, не зна да ли ће избори бити завршени у првом кругу, исход је неизвестан, не зато што је непоштено нешто учинио, што није марљиво радио, а није имао ни дана одмора, и поносан је што је био председник владе.
"Не знам, јер видим колика сила стоји иза њих, а та сила није народ, већ сви они који би да направе нестабилност и уруше мир и стабилност коју смо стварали", рекао је Вучић.
Он је истакао да ту постоје и спољни интереси, наводећи да је његовим противкандидатима неко морао давати новац за три месеца кампање.
"Ко им је плаћао ова три месеца кампању? Одакле новци? Нама је први дан кампање, они су у њој стотину дана. Ко то плаћа? Могу само тајкуни или неко споља, треће нема", рекао је Вучић.
Он је навео да ће проблем бити то што они који улажу у његове противкандидате добро знају да он, ни као премијер, ни као председник државе, никада не би дозволио угрожавање слободе и независност Србије.
"Ви сте ти који одлучујете о будућности Србије, а не амбасадори и страни центри моћи", рекао је Вучић и додао да се у Србији одлучује о будућности и да зато неће дозволити да Србија буде Украјина или Македонија.
Према његовим речима, јаки лидери многима не одговарају и многи хоће да Србијом управљају као луткама у позоришту.
"Спот са авионом је слика и прилика како изгледа да имате председника и премијера који другачије мисле. То смо имали са Тадићем и Коштуницом, тада смо имали највећу економски кризу, донета је одлука о независном Косову, то су донели страни центри моћи јер је Србија била слаба,знали су да их посвађају, а Србија није могла да одговори", рекао је Вучић.
Он је истакао да ће Србија бити јака, да неће ничије туђе, али и да неће да даје своје.
"Само снажна, моћна и одговорна Србија може да побеђује", истакао је Вучић.
Вучић је подсетио да су поједини из опозиције, када су пре годину дана изгубили изборе, покушали да кажу да су они који имају 5-6 одсто јачи од оних који имају 50 одсто.
"Доводили су и амбасадоре, а онда, на поновљеним изборима на два места, Врање нам је пружило подршку од 70 одсто гласова. То никада нећу заборавити. Ви сте ти који сте показали шта је Србија и за кога је Србија", рекао је Вучић.
Он је рекао да се нада победи, не због себе или зато што је уплашен политичких противника, већ зато што верује у грађане Врања, у Србију, у будућност.
"Верујем да можемо брже, јаче, боље да радимо, а не да кукамо, да трчимо јаче, боље снажније, заједно", поручио је Вучић.
Рекао је да зна да људи у Србији живе тешко, и зна како људи у Врању, у које је долазио девет пута, живе тешко.
Дошао је, каже, у Врање да отворимо обновљену пругу, да Симпо и Јумко полако стају на ноге и биће успешни, да је довео Геокс, да ће изградити хируршку клинику.
"Долазиће они који ће вам обећавати и говорити да ће бити боље, али не треба им веровати јер боље може бити само ако радимо боље, више и јаче.
"Ја нећу да вас лажем", поручио је Вучић.