Вести

„Stop shop“ стиже у Пожаревац

Након Чачка, Ниша и Ваљева, и Пожаревац ће добити ритејл парк, који ће градити компанија „Stop shop“ Градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић потписао је данас уговор о продаји нешто више од 80 ари земљишта у власништву града аустријској компанији „Stop shop“. Доласком новог инвеститора биће отворено око 300 радних места.
Заједно са земљиштем које су раније купили од фирми које су у приватном власништву, шириће своје пословање на локацији у улици Ђуре Ђаковића иза Ариве литас. Укупна површина коју су купили износи 2,4 хектара, а површина пословно продајног простора 8.400 квадрата. Град од продаје свог дела земљишта тачније 80 ари и 13 м2 приходовао тачно 11. 854. 111 динара.
Stop shop је најуспешнији бренд компаније Immofinanz у области малопродајних центара у Аустрији и Централној и Источној Европи. Слоган бренда је: купац је на првом месту. Посетиоцима се нуди довољно паркинг места, оптимална приступачност и висока функционалност захваљујући атрактивној комбинацији закупаца коју чине међународне и локалне компаније. Stop shop послује у седам земаља са 58 малопродајних центара у седам земаља (Аустрија, Мађарска, Словачка, Чешка, Словенија, Пољска и Србија).
Долазак реномиране аустријске компаније Immofinanz шаље снажну поруку да је Пожаревац погодан амбијент за стране инвестиције и да подржава све инвеститоре.. Компанија поседује портфолио непокретности у вредности приближно 6.2 милијарде евра, који обухвата више од 390 објеката.