Вести

Трибина о (зло)употреби антибиотика

Како функционишу антибиотици, и да ли их правилно користимо? Да ли је препоручљиво користити их без препоруке лекара и какве то последице може имати, само су неке од тема које су отворене на трибини о (зло)употреби антибиотика, која је одржана у Костолцу у организацији Уније жена СНС Пожаревац и МО Костолац. На трибини су говорили Др Марко Стеванић и др Борка Шутовић, познати лекари Дома здравља у Костолцу.

Тема о коришћењу антибиотика све је актуелнија јер са променом и убрзаним начином живота, доступности разноразних информација преко интернета и друштвених мрежа, све је чешћа појава да се грађани одлучују да антибиотике користе самостално и по сопственом нахођењу, без обраћања лекару. То може имати штетне последице и сви присутни могли су да добију много корисних савета како и шта треба радити, и још важније, шта не треба радити кад осетимо да смо болесни.

Верица Савић, председница Уније жена СНС Пожаревац изјавила  је да јој је велико задовољство што је у прилици да организује трибине ове врсте. Важно је да се трибине организују и ван Пожаревца, као што је вечерас био случај у Костолцу.

Наредна трибина заказана је за 30. новембар у малој сали Дома културе у Пожаревцу.