Вести

У оквиру пројекта „Моја Србија“ положени венци на споменик књазу Милошу Обреновићу

Психолошки центар Костолац под покровитељством Градске општине Костолац и уз подршку Града Пожаревца по други пут реализује пројекат ,,Моја Србија“.

Овај пројекат спроводи се са циљем јачања националне свести младих, њихове љубави према свом народу и отаџбини, уз уважавање припадника свих других националности, тим поводом положени су венци  на споменик Милоша Обреновића у Пожаревачком парку. Венце су положили градоначелник Града Пожаревца, Саша Павловић и представници Психолошког центра Костолац.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић, обраћајући се реализаторима овог пројекта, представницима Психолошког центра Костолац који негују традицију и чувају историју овог краја, казао је да је пројекат „Моја Србија“, са својим племенитим мотивима изузетно важан за све младе људе.

“Едукација и развијање свести у значају здравог патриотизма и националне припадности, прави су и једини пут да постанете добри људи. Рекао бих да овај пројекат, као и читаво деловање Психолошког центра Костолац, најбоље објашњава да истински волети своју земљу у исто време значи и поштовати друге земље и народе. Данас, пред спомеником вође Другог српског устанка и ослободиоца наше земље, Милоша Обреновића, разумећемо да се наше историје не требамо стидети, напротив. Он је био један од оних који је водио жестоке борбе за ослобођење у рату, али исто тако успостављање модерне државе Србије у миру. Пожаревљани, захвални због свега тога, али и због чињенице да је књаз Милош директно заслужан за развој нашег града, подигли су му споменик у градском парку. Поред овог места, организатори овог пројекта показаће вам и остала важна места домаће историје која се налазе на територији Пожаревца и Костолца“, казао је Павловић.

Руководилац Удружења „Психолошки центар“ Оливера Хајровић истакла је овом приликом да:

“Без неговања здравог патриотизма младих нема ни правилног обликовања личног идентитета и стабилности, а ни утемељења на путу ка преузимању грађанске одговорности која држави обезбеђује сигурност и просперитет”.

Након пригодног културно уметничког програма учесници пројекта су обишли Градско здање.

 

Извор: https://pozarevac.rs/u-okviru-projekta-moja-srbija-polozeni-venci-na-spo...