Вести

У Пожаревцу полагањем венаца на споменик Књазу Милошу Обреновићу обележен Дан државности

Полагањем венаца на споемник Књазу Милошу Обреновићу у Градском парку обележен је Дан државности у Пожаревцу.

Венце на споменик Милошу Обреновићу у Градском парку положили су челници града Пожаревца, Градске општине Костолац, представници Полиције, Војске, Браничевског управног округа, СУБНОР-а, Удружења потомака ратника 1912-1920, Друштва за неговање традиције ослободилачких ратова Србије до 1918, представници Херојске 549.моторизована бригада ,,Цар Душан Силни“ као и представници градских одбора Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Покрета Влаха Србије и странке „Доста је било“.

Након интонирања државне химне присутнима се обратио заменик градоначелника Града Пожаревца Предраг Мијатовић који је честитао гражанима Дан државности Републике Србије.

„Ови датуми нас подсећају на жељу за слободом српског народа, али и његову намеру да Србија постане уређена држава у којој се поштују закони и слуша глас народа.

Када се присетимо околности које су владале уочи Првог Српског устанка и непосредно пред доношење Сретењског устава, видећемо да је оно што их повезује управо јединство народа, слога свих грађана и намера да сви у држави погледају истини у очи.“

У Културно уметничком програму је наступио Градски женски хор „Барили“.

Извор: https://poportal.rs/u-pozarevcu-polaganjem-venaca-na-spoemnik-knjazu-mil...