Вести

Уређене улице за квалитетнији живот грађана

Током летњих и јесењих месеци Пожаревац је постао велико градилиште. Између осталог, предвиђено је уређење више од 40 улица у граду, односно асфталтирање око 23 километара путева. До краја недеље очекује се завршетак радова у улици Чеде Васовића, у којој се реновира тротоар у дужини од 750 метара, а предвиђено је још 81 паркинг место у оквиру радова на уређењу тротоара и улице. Укупна вредност радова је око 16,5 милиона динара.
Поред тога, само у току ове недеље завршавају се или су при крају радови у још шест улица у МЗ Бурјан – Ђердапској, Косте Рацина, Вршачкој и Бранка Митића и МЗ Сопот  - Воје Дамјановића и Ла Мартинове, у дужини од око километар и укупне вредности од око 12 милиона динара. Многе од улица које су предвиђене за уређење никада до сада нису биле асфалтиране.
Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић рекао је да очекује да до краја године буде асфалтирано преко 23 километра путева на територији Града Пожаревца и да ће наш град бити међу водећима у Србији по дужини асфалтираних улица и саобраћајница. Када је у питању улица Чеде Васовића ту ће се најзад уредити паркирање и повећати безбедност пешака зато што ће тротоари најзад бити ослобођени за њих. Спасовић је најавио да се већ ради пројекат и за другу страну улице Чеде Васовића и да ће се тиме комплетирати инвестиције у овој улици.