Вести

Уручени поклон пакети за ђаке прваке

Челни људи Града Пожаревца уручили су данас поклоне у виде школског прибора за ђаке прваке. Ове године се у први разред уписало 668 малишана на територији Града Пожаревца. Из градског буџета је за школски прибор издвојено 500 000 динара. ОШ „Краљ Александар И“ и „Десанка Максимовић“ посетили су градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић и члан Градског већа задужен за просвету Томица Стојановић. Они су овом приликом малишанима честитали полазак у школу и пожелели су им пуно успеха у даљем школовању. Павловић је овом приликом истакао да ће за прибор средства у градском буџету бити увећана као и за стипендије:“То смо у годинама иза нас и чинили, али ако се сећате мог обраћања на конститутивној скупштини рекао сам да желим да одликаши буду у моди.“

Градоначелник Саша Павловић је искористио прилику да обиђе нове спортске терене у овим образовним установама. У ОШ Краљ Александар И из градског буџета је издвојено око 3 милиона динара за пресвлачење терена за кошарку и одбојку гуминираним гранулама са обележавањем свих потребних линија. Од Министарства правде је за 3 730 000 динара уређено двориште школе реконструисана је кишна канализација, асфалтиран терен, реконструисан плато од бетонских плоча, уређене су стазе, постављене су нове клупе као и корпе за отпад и уређена је постојећа зелена површина. У ОШ Десанка Максимовић асвалтирани су спортски терени и двориште школе у вредности од 6.631.178 динара, 2 300 метара квадратних је износио спортски терен, 1733 квадрата је површине двориштни плато са прилазним стазама што укупно износи 4 033 метара квадратних површине. Овим је подигнут ниво безбедности ученика приликом коришћења спортских терена и дворишта школе.

ОШ Милос Савић посетили су градски већници Бојан Динић, Милан Јовић и Срђан МИлетић, они ће у четвртак обићи ОШ Свети владика Николај.

ОШ Доситеј Обрадовић и О.Ш. Свети Сава обишли су председник скупштине Предраг Мијатовић и члан градског већа Дејан Крстић.

ОШ Вук Караџић посетили су заменик градоначелника Славиша Алексић и Наташа Крстић.

ОШ Јован Цвијић Костолац обишли су председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, и председница Скупштине Милена Церовшек.