Вести

Ваљаревић поднео оставку, Игор Веселиновић нови директор Водовода

Скупштина града Пожаревца изабрала је на данашњој седници Игора Веселиновића за в.д. директора ЈКП „Водовод и канализација“ Пожаревац. Саша Ваљаревић, који је раније обављао тај посао, поднео је оставку.
Град Пожаревац већ дуже времена има великих проблема са водоснабдевањем. Крајем прошле године, због повећане количине нитрата вода није била исправна за пиће и грађани су се неколико месеци снабдевали водом уз помоћ цистерни. Због свега тога уведено је и ванредно стање које је трајало све до септембра ове године. Српска напредна странка затражила је одмах по добијању информације да вода није исправна за пиће одговорност директора Саше Ваљаревића, уз образложење да нису предузете све адекватне мере да се то спречи. Скупштина града Пожаревца на седници одржаној у октобру није усвојила извештај о пословању ЈКП „Водовод и канализација“, са образложењем да је, између осталог, „Увидом у извештај о реализацији програма пословања ЈКП „Водовод и канализација“ Пожаревац за 2015. годину утврђено је да је приликом сачињавања истог на снази била ванредна ситуација. Међутим и поред те околности у извештају се нигде не спомиње ванредна ситуација нити како је превазићи. Имајући у виду ту чињеницу приликом разматрања извештаја није могло детаљно да се сагледа шта је ЈКП „Водовод и канализација“ Пожаревац до тренутка увођења ванредне ситуације предузело да не дође до повећања садржаја нитрата у води, што представља разлог за увођење ванредне ситуације“.
Нови в. д. директор ЈКП „Водовод и канализација“ Игор Веселиновић изјавио је приликом именовања да ће главни задатак водовода и наредним месецима бити решавање питања водоснабдевања у граду. Веселиновић је рођен 1975 године у Смедереву и по занимању је дипломирани инжењер геологије. У досадашњој каријери је, између осталог, обављао и послове надзора и пројектовања система водоснабдевања широм Србије. У Пожаревцу је био ангажован испред Владе Републике Србије на пословима надзора над изградњом цевовода након увођења ванредне ситуације у граду.