Вести

Величанствен митинг у Пожаревцу

За нас је најважније да самостално и независно водимо своју политику, да чувамо једни друге и да се држимо заједно. Наше је да овде сачувамо мир и стабилност. Да не заборавимо да се пре неколико месеци неки тражили да се затворе рудници не питајући се што ће људи да остану без посла, што не знам како бисмо имали струје. Кад дође зима како ћемо да преживимо без рудника, њих баш брига, добили су паре из иностранства.  Зато је важно какво ћемо руководство оставити Србији после избора, истакао је председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић на величанственом митингу у Пожаревцу.

Митинг је почео интонирањем химне Србије, а окупљеним грађанима прва се обратила Невене Ђурић, потпредседница Српске напредне странке. Она је истакла да је Српска напредна странка у претходним годинама показала да успешно води Србију. „Претходних година изграђено је много путева, отворено много фабрика. Да би наставили са таквом политиком потребно је да сви заједно наставимо овим путем. Велико Вам хвала, председниче, што је захваљујући Вама поштована у свету, поштују се наши ставои и наш глас се чује. Захваљујући Вама, враћено нам је право на самопоштовање. Да Вам је Србија и наш народ у срцу, то ми видимо, а о томе најбоље и више од било којих речи- дела говоре“, рекла је Невена Ђурић.

Након њеног излагања присутнима се обратио наш чувени глумац, Лазар Ристовски, који је рекао да је ово једна од најчистијих кампања, без иједне ружне речи и са поштовањем према свима.  „Председник Вучић нас је учио ових година како да се поштујемо, без тога нема напретка. Последњих година Вучић се среће и дружи са државницима целог света, а и то је оно што је фалило многим претходницима. Сада имамо пријатеље. Он нам обезбеђује мир и стабилност“, рекао је Ристовски.

Сви окупљени потом су, великим аплаузом поздравили председника Србије и Српске напредне странке, Александра Вучића. „Ви сте заслужни за све оно што смо за Србију урадили. Овде ћемо урадити неколико ствари, Пожаревцу и Петровцу смо дужни једног великог инвеститора. Оно што је важно је да ћемо у наредним годинама изградити брзу саобраћајницу од ауто-пута до Пожаревца, идемо ка Градишту и Голупцу. То је важно и за околне општина, Кучево, Жабаре и Мало Црниће. Морамо да почнемо да размишљамо да враћамо људе у земљу. Огроман број људи отишао је одавде, места су остала празна, морамо да размишљамо како да их вратимо. Наш циљ је да плате буду преко 1000 евра, а пензије преко 500 евра. То је важно због повратка свих занатлија. У Србији ће трошкови бити значајно нижи него у иностранству, а плате ће расти. Ти људи су нам јако потребни“, рекао је Вучић.

Нове инвестиције и улагања

„Пожаревац је у прва три града за добијање великог и важног инвеститора и то ће много да промени ситуацију у целом Браничевском округу. Припремили смо 20 милиона евра за реконструкцију и изградњу новог дела болнице у Пожаревцу. Изградићемо затворени базен од девет милиона евр“,најавио је Вучић.

Напоменуо је проблем са водоснабдевањем и истакао да ће да се уграде системи за пречишћавање отпадних вода.

„Важно је да доведемо још инвеститора. Гледамо како да развијамо цео регион на најбољи начин. Најважније је како ће да нам расту плате и пензије. У Малом Црнићу сте добили финансијска средства и за вртић. Важно је како ће да нам расту плате и пензије у овом ратном стању које се шири и по другим регионима света. Наше је да овде сачувамо мир и стабилност. Да не заборавимо да се пре неколико месеци неки тражили да се затворе рудници не питајући се што ће људи да остану без посла, што не знам како бисмо имали струје. Поздравио бих нарочито рударе из Дрмна. Они не питају шта је реално и шта је једино могуће. Не дам им да укидају руднике, на њима смо изградили земљу. Кад дође зима како ћемо да преживимо без рудника, њих баш брига, добили су паре из иностранства. Хтели су да угасе и руднике бакра. Бакар је сада један од главних извозних производа Србије, и нико не пита где ће да ради 6000 рудара. За њих је модерно да раде нешто против своје земље, мисле да је то фенси. Ми нећемо да укидамо руднике, а сви који су нас терали да затварамо руднике, сада их поново отварају и сви поново граде нуклеарке. Зато је важно шта бирамо 3. априла и какво ће руководство оставити својој земљи. За нас је најважније да самостално и независно водимо своју политику, да чувамо једни друге и да се држимо заједно“, казао је Вучић.